Travkrönika 5/8-2008

Jag är fortfarande lite besviken efter Hugo Åbergs som jag tycker var en tråkig tävlingsdag... lite avslaget i Sverige, det är i Nordamerika man ska vara den här tiden på året.

Den här travrapporten ska ju handla om förra veckan, men jag måste tjuva lite genom att nämna fartfesten i kvalen till korta E3... Lord Capar, Boulder Classico, Lily Kronos m.fl. såg ut som retade tigrar när de sprang 12-tider i regnet på Färjestad, jäkligt kul med treåringarna!

Veckan som gått...

Deveycheatumnhowe
tog 15:e raka från debuten när han vann Hambletonian Stakes. Enligt uppgift är han den första någonsin som vinner Hambletonian obesegrad från debuten, mycket imponerande även om han fick jobba för segern den här gången.

Hambo Oaks
vanns av Creamy Mimi före vasst avslutande Lantern Kronos. Tvååringarnas stora batalj - Peter Haughton Memorial - vanns överlägset av suveräne Muscle Hill före svenskägde Symphonic Hanover. Nat Ray Trot, som är ett av de stora loppen för äldre, vanns något överraskande av Misterizi på topptiden 09,0ak.

Nån gång ska jag åka över och se Hambletonian-meetinget på plats... i kombination med ett besök i Goshen på travmuséet och nedlagda Roosevelt Raceway (banan som av många klassas som banornas bana)... det är i sanning en drömresa. 

Dags att vakna upp ur drömmen och tillbaks till Sverige och V75 på Solänget där Tintomara Hornline imponerade på 13,8m och Loy Lavec höll undan för Hoof Beats i en härlig upploppsduell... dessutom måste gamle Super Light prisas för sin seger i gulddivisionen, även om loppet blev väldigt billigt.

Colombian Necktie vann i Visby på 12,3am efter en blytung resa... är han äntligen på gång?


Veckan som kommer...

Västerbo Paradise jagar 13:e raka på Åby på torsdag.

Jubileumspokalen på Solvalla kan vara det sämsta på väldigt länge, ingen Commander Crowe och ingen utländsk stjärna... finske Simb Chaplin är visserligen intressant, men i övrigt ett vanligt guldlopp. Men V75-loppen håller i stort hög klass så missa inte Solvalla på lördag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0