Veckans plock - 26/9


Det här är sjukt kul... annonsen är hämtad från Blocket och gäller en säng som skulle säljas:

"Frun ska göra om i sovrummet IGEN eftersom sängramen inte passar in längre Den är klädd i vitt tyg, kommer från Ikea och den samlar en massa damm och katthår efter våra två katter. (Jag påpekade detta vid inköp, men vad vet jag om inredning.) Efter en tvätt av tygeländet runt stommen så krympte det och man får ta i så man får skitsmak i munnen för att det ska passa. (Och det gör det ej ändå) Man kan stå ut med det tycker jag, men igen, vad vet jag?????? Nu ska eländet ut (sängramen alltså, inte frun) och jag kan tänka mig att skänka bort eländet (igen, sängramen inte frun) Det är bara ramen som ska ut, ej skjutbanorna (madrasserna).Allt tyg är nytvättat. Eller bytes mot något kul. (OBS Ingen fru. DET RÄCKER MED DEN JAG HAR) " 


***
Karln borde starta en blogg!!!

***

Hemma har vi inga problem med nya inköp - än - men vi har stora problem med logistiken i hallen... ja inte bara där förresten. Det är nåt med hallen som utlöser epileptiska anfall... skor ramlar av, jackor tappas och vantar flyger omkring. Försökte ringa Vårdcentralen för att utröna vad det kan vara för sjukdom, men insåg snabbt att en inrättning som inför ett så idiotiskt telefonbokningssystem inte kan rädda min familj.


Vad gör man åt problemet (inte Vårdcentralen utan epilepsi i hallen)? Pedagogik säger mamman, strömförande golv säger jag. Dessa två skolor ligger rätt långt ifrån varandra... det borde finnas ett alternativ mitt emellan?


***

Hur utbrända var egentligen dom som skapade telefonbokningssystemet på Vårdcentralen?


***

Kolla in den här sidan med sjukt dåliga (och faktiskt några bra) ordvitsar...


***

Tv-programmet "Hål i väggen" verkar vara oerhört populärt, varför undrar jag? När dom ramlat i vattnet för sjuttielfte gången har jag redan somnat... dom kunde väl åtminstone ha hajar i vattnet!?


***

Stopptid är gammalt arkivmaterial som avslutar sportspegeln varje söndag... vilka underbara pärlor det finns lagrade i SVT:s arkiv!!!


***

Morden i Midsomer hyllas av många, kalkon säger jag... orkar inte se den förnumstige Barnaby gå runt och knacka dörr, funderar på att sälja tv:n om skiten fortsätter. Frivilligt att se säger ni... ha säger jag, det pratas om skiten på fikarasterna också. Men det lär bli protester hemma om jag både säljer tv:n och säger upp mig från jobbet!?


***
Jag gnäller lite väl mycket i mina bloggar, tänkte skärpa mig och avsluta med något positivt... The Hives!!!

***
Det kom en ny annons lite senare från vår vän på Blocket:
"Jag gjorde misstaget att ta semester när det regnade som mest och tillföljd av det fick jag åka runt med frun i diverse affärer och titta på grejor. Det började med att vi skulle titta på en markis till vår husvagn och slutade med att frun kom hem med en soffa. Jag tyckte att inte fan kunde man hänga den på husvagnen och ha som markis.(Hur hon kan himla så högt med ögonen kommer jag aldrig att begripa) Alltså följden blev att den befintliga soffan som är ca 5 år gammal ska ut. Den är i skinn och i bra skick (Hinner inte ligga i den för det är alltid något som ska göras enligt frun. Det är något konstigt som händer hos kvinnor när en man lägger sig ner). Det är en trea och en tvåa som är inköpt på EM möbler. Trean är 2,30 bred och tvåan är 1,80. För detta fina exemplar hade jag tänkt mig 5500 kr (nypris 14000). Detta är det sista som ska ut ur huset nu på ett tag lovar frun, men när väl soffan är på plats så ska vi säkert ha ett nytt soffbord med.(det hade för fan varit billigare att åka på en charterresa med hela släkten i två veckor) hörs vi inte innan, så hörs vi säkert nästa gång frugan har tråkigt och ska hitta på något nytt här hemma."

***


Travkrönika 23/9-2008

Stor sensation och dramatik i Åby Stora Pris när Ludde taktikvann över kuskkungen Bazire. Hyfsad publiksiffra på Åby trots att Åby precis som många andra banor skiter i den "vanliga" publiken. Kriteriekval dominerar veckan som kommer.

Det talas ofta om publikkris på landets travbanor och jag är inte förvånad... för av mina senaste besök på Örebro och Åby att döma verkar det som att banorna enbart satsar på restaurangbesökarna och VIP-områden, men skiter i den vanliga publiken. Tacka fan för att folk hellre sitter vid datorn och kollar när publikplatserna är allt annat än inbjudande och totoluckorna blir färre och färre. På Örebro minskar möjligheterna att spela alltmer för den del av publiken som vill se trav så nära som möjligt, och på Åby tog det i lördags en halvtimme att få ut pengar för oss som var ofina nog att spela rätt häst i sista loppet... pinsamt Åby!

Nej, vill man ha folk på travet får man fräscha upp utemiljön så att fler än de som står vid staketet ser loppen (Åby) och se till att det finns fler spelluckor och bättre möjlighet att se oddsen till kommande lopp... trav är bäst live, men just nu är det alltför mycket som är bättre hemma vid datorn.

Veckan som gått...
Åby Stora Pris bjöd på spänning och bra väder. Stor skräll när Garland Kronos vann skiljeheatet före L'Amiral Mauzun... Ludde lurade Bazire både i starten och via ett överraskande ryck redan 600 kvar, fantastiskt att i sammanhanget helt oprövade Garland Kronos kunde vinna Åby Stora. I första heatet blev det ingen körning alls och Garland kunde vinna ett billigt lopp, dock var det en hel del tur inblandat eftersom målettan L'Amiral Mauzun blev diskad för trängning. Tack vare passiviteten i första heatet blev det riktigt tuff körning i andra heatet där alla ville vinna, nu drog L'Amiral Mauzun längsta strået före en tapper Jaded.

Vid sidan av Åby Stora måste vi nämna Brioni som vann Europeiskt femårsmästerskap före norskan Tinita Love. I silver var Excallibur riktigt bra vid seger och Strong Boy D.E. gav aldrig favoriten Teaser Elegance en chans i bronsloppet.

Kolla in lite bilder från Åby Stora Pris 2008...

***
Duplex var grymt bra på Solvalla när han, trots stenhård press, bara lämnade allt motstånd på upplopppet... definitivt kulltopp när han tävlar så här.

Copper Beech var otroligt läcker när han återkom efter vila och joggade 12,0ak på Jägersro, han fick visserligen bestämma men vad fin han var.

Internationellt...
Arch Madness vann Maple Leaf  Trot på 09,6ak... Colombian Necktie räckte inte riktigt till som fyra.

Missa inte...
Kriterie- och Oakskvalen på onsdag med 12 lopp med enbart treåringar... njut av framtidens travare.

St Leger på Åby på torsdag med toppmöte mellan Quarcio du Chene och Wellino Boko.

Västerbo Paradise som jagar 14:e raka på Kalmar på fredag.

V75 på Färjestad med Unionskampen mellan Sverige och Norge och en del intressanta lopp.

***

Inför Åby Stora Pris...

Åby Stora är en klassiker inom svenskt trav och kördes första gången 1936. Loppet har haft lite problem att hitta sin form och har också bytt skepnad flera gånger. Länge var det ett långlopp, sen blev det medeldistans och numer är det ett heatlopp över sprinterdistans. Det är det enda loppet i Sverige som körs i två heat med samma hästar i båda, vinner en häst båda heaten är vinnaren klar... men vid olika vinnare blir det skiljeheat mellan dessa två.

Loppet i år håller rätt bra klass... franske L´Amiral Mauzun och svenske Jaded ser ut som förhandsfavoriterna, men årets sensation Finders Keepers och fjolårsvinnaren Giant Superman kan utmana. Steinlager var riktigt bra senast och är en luring.

Vid sidan av Åby Stora körs Europeiskt femårschampionat med supertalangen Brioni för första gången mot riktigt bra motstånd... mycket spännande.

Mina V75-tips förra veckan var ingen succé... kan inte utlova bättring den här gången, men jag ska åtminstone tippa det jag tror på och inte krysta fram något som förra veckan.

V75-1
Första heatet av Åby Stora... 1 Jaded från innerspår är favorit, men 3 L´Amiral Mauzun är given på kupongen och 4 Finders Keepers ska förstås inte glömmas.
V75-2
5 Teaser Elegance har varit toppfin i år, logisk favorit. Det finns dock motbud och 11 Fire är bra varje gång. 1,2 och 4 är också bra hästar.
V75-3
Öppet långlopp... 13 Golden Tilly knapp favorit före 12 Cadeau K och 7 Gidde TH, alla är givna. 10 I Have To Dance och 15 Joli Bai låter det positivt på, plocka med dessa också.
V75-4
Väldigt svårbedömt lopp, men Thomas Uhrberg är en bra tippare och han tror hårt på 2 Super Lore. Favorit är 1 Don´t Stop, han räknas liksom 6 Humble Broline... men det är som sagt svårt.
V75-5
Andra heatet av Åby Stora... klar favorit L´Amiral Mauzun. 2 Steinlager var bra senast barfota och i det här heatet testas det på nytt. 3,4,5 och 8 inte heller borta.
V75-6
Silverdivisionen är ofta svår... har faktiskt inga idéer, men se upp för skrällarna 6 SJs Photocopy och 10 Gentle Tilly.
V75-7
1 Brioni stor favorit... visst är det tuffare motstånd nu, men som han sett ut bör chansen vara mer än god.

V75 är ett knepigt spel som jag sällan lyckas fullt ut med... den här gången får ni inget system, men spikförslagen är 5 Teaser Elegance (V75-2), 2 Super Lore (V75-4) och 1 Brioni (V65-7). Rysarbuden är 10 I Have To Dance (V75-3), 4 Giant Superman (V75-5) samt två hästar i V75-6 - 6 SJs Photocopy och 10 Gentle Tilly.

Dagens dubbel är mitt favoritspel och mitt förslag kommer här:
DD1 - 1,3,5,6,8,10
DD2 - 1
---------------------------
6 rader x 5  = 30 kronor (x 10 = 60 kronor)

Lycka till!

***

Travkrönika 17/9-2008

Maharajah och Adrian Chip imponerade i regnet på Solvalla i onsdags, och obesegrade Västerbo Paradise lekte med sina mindre begåvade konkurrenter på Åby. På lördag styr jag kosan till Åby och klassikern Åby Stora Pris.


Robert Bergh är tydligen sur för att hans stjärna Adrian Chip har blivit nedskriven... kom igen Bergh, han har inte motsvarat våra högt ställda förväntningar och då måste vi väl få säga det!? I onsdags visade han ju dessutom varför vi har så höga förväntningar.


Hästägare och tränare är förresten patetiskt känsliga när det gäller kritik mot sina hästar... hur dåliga hästarna än är beror det nästan alltid på yttre omständigheter.


Veckan som gått...

V64 på Solvalla hade samlat fina startfält och visst blev det bra tävlingar trots regnet. Maharajah joggade som vanligt runt och såg ut som det fanns tio växlar sparade, men mest imponerade Adrian Chip som såg dunderfin ut när han i överlägsen stil vann ett fyraåringslopp.


Det var inte bara Västerbo Paradise som imponerade på Åby i torsdags när han tog 13:e raka från debuten... även stoet Sharapova visade härliga speedresurser när hon växlade ned motståndet.


Internationellt...

Deweycheatumnhowe tog 18:e segern i 19:e starten när han vann storloppet Canadian Trotting Classic... lite synd ändå att han inte fick förbli obesegrad.


Missa inte...

Åby Stora Pris på lördag... dessutom är ett av ramloppen mycket intressant med Brioni mot några riktigt bra femåringar från övriga Europa. 

***


Heta travtips (V75) - 13 sep

V75 på Skellefteå, omgången ser lagom svår ut... flera tänkbara spikar och några svårlösta lopp. Jag ger er ett litet V75-system i kombination med ett dagens dubbel-förslag... ni noterade väl att DD-förslaget förra veckan gav rejäl utdelning... 50 kronor i insats och över 600 kronor tillbaks.

Avd 1: 3 Dude Kemp har bra form och läge, ser svårslagen ut.

Avd 2: Mycket svårlöst, gardera.

Avd 3: 3 Robis Ingo stor favorit... nja, 11 Lugdunum har kapaciteten.

Avd 4: Nordsvenska hästar, gardera.

Avd 5: 3 TM Avenue är det riktigt bra rapporter på, chansspik.

Avd 6: 2 Nightbreed har läge och form, hittar inga motbud.

Avd 7: 1 Bob Hope är bästa hästen, kan strula från innerspår... spikar ändå.


V75-system
3
1,5,7,10
1,3,7,8,11
6,7,8,9,10,12,13,14,15
3
2
1
---------------
180 rader = 90 kronor

Min DD-strategi brukar vara att gå kort i ena loppet och gardera i andra... men den här gången har jag ingen skrällfeeling i nåt av loppen, men jag gör ändå ett försök att jaga bort bägge favoriterna som jag spikar på V75... kanske lite långsökt så det blir ett litet system?


DD-system

1,4,6
5,6,12
----------------
9 rader x 5 = 45 kronor

Kom ihåg att det är ändrade TV-tider på lördag:

14.00-14.30 Live TV4 +

14.30-15.45 Live TV4

15.45-17.00 Live TV4 +

18.15 Sammanfattning TV4

Lycka till...!

***


Travkrönika 9/9-2008

Härlig duell i derbyt med Sahara Dynamite som segrare och samma helg går Sören Nordin ur tiden... det känns nästan som en tanke då ingen är så förknippad med derbyt som Mäster Sören. 

Sören Nordin är en riktig legend... för mig som varit med sedan mitten av 70-talet är Sören Nordin kung, glömmer aldrig stjärnorna Wiretapper och Mustard som i Mästers regi förvandlades från ingenting till superhästar. Mäster packade väskorna och åkte till USA i början på 80-talet trots att han inte kunde ett ord engelska, det blev förstås succé och han hann också med en tid i Italien med stora framgångar. Sören Nordin var för svenskt trav vad Ingmar Bergman var för svensk film.


Derbyhelgen

Svenskt travderby 2008 blev en rafflande uppgörelse mellan favoriterna Sahara Dynamite och Wellino Boko... Sahara i ledningen med Wellino på utsidan, lugn inledning och ett blixtrande slutvarv där Sahara höll undan knappt men säkert. Starka prestationer av båda och särskild tapperhetsmedalj till Wellino som gick utvändigt sista varvet... den enda som hängde med anständigt av övriga var Lie Detector på tredjeplats. Segertiden 13,6-2640a är nytt rekord för loppet.


Stor sport under hela derbyhelgen men som vanligt ingen publik den här tiden på året... lördagens V75:a bjöd bra tävlingar. Brioni vann på bra sätt men kanske lite sämre än senast? Earl Tilly stark från dödens på 11,0ak i guldloppet där Steinlager gick grymt bra sista 700, i ett överpacat treåringslopp spurtade Reven d'Amour enkelt hem segern före duktige Micro Mesh och Finish Flyer var urstark i klass I på 12,9ak.


Söndagens ramlopp var favoritbetonade och lite tråkiga men några bra prestationer bjöds i alla fall... Turnaround överlägsen i ett långlopp och Bobtail tog hem derbystoet mycket enkelt, välförtjänt seger för det här toppstoet.


Internationellt

Deweycheatumnhowe fick stryk i sin 18:e start, i ett försökslopp åkte han dit mot hambotvåan Crazed... när Dewey tog 17:e raka på 08,9ak i World Trotting Derby fick jag känslan att han aldrig kommer att torska, men det gjorde han.


Läser om alla storloppsvinnare från Frankrike och svenska framgångar, men allvarligt... är det nån som bryr sig när det inte handlar om vintermeetinget?


Missa inte...

Kanonloppen på Solvalla på onsdag... Maharajah i treåringslopp, Adrian Chip i fyraåringslopp och flera bra hästar i C.Th. Ericssons Memorial. Åk till Solvalla, men bli inte orolig att det är inställt om det verkar öde... det är som det är.


Västerbo Paradise som jagar 13:e raka på Åby på torsdag.
***


Hur tänker dom?


Ibland funderar jag hur man tänker när man planerar olika verksamheter... är det så illa att vissa inte tänker alls eller är det kompromisser som leder till att det ibland blir så fel eller tog pengarna slut mitt i projektet?


Kommunen t.ex.... vi får krångla varje år för att få busskort till barnen så att dom kan åka till skolan. Om dom fick åka buss utan busskort slapp både vi och kommunen allt krångel med ansökning om busskort. Det är ju skolplikt i det här landet så det borde inte vara så svårt att se vilka som är tio år och därmed ska åka till skolan!? Nu leder krånglet till att vissa ger upp och i stället skjutsar barnen i bilar, vilket leder till ökad olycksrisk och försämrad miljö på skolområdet... briljant kommunen!!!


När det gäller trafikplanering har jag alltid hävdat att Örebro är ett infrastrukturellt monster... ett lysande exempel är korsningen Älvtomtagatan-Hagagatan. Här finns det anledning för ansvariga i kommunen att ta bilen på Älvtomtagatan och försöka svänga höger in på Hagagatan, lycka till säger jag!!! Innan man kan åka fram till gatan finns en cykelväg så för att överhuvudtaget se något av biltrafiken måste man ställa sig mitt i cykelvägen, sen när det är fritt att åka ut på gatan kommer nästa problem... en cykelväg till med minimal sikt som gör att man måste stanna halvvägs ute i gatan. Två cykelvägar och en bilväg inom cirka fem meter, ska man följa trafikreglerna kommer man aldrig ut på gatan... briljant trafikplanering!!!


Teliabutiken i Örebro är helt fantastisk... har man ett enkelt ärende är det bara att ta en kölapp, utföra andra ärenden på stan och sen gå tillbaks och hoppas på att kön minskat så pass att den totala kötiden bara blir en timme. Varför finns ingen kassa för snabba ärenden?

Lucullus i Örebro har ett genialt system för att köpa bl.a. tobak... gå in i butiken, välj varor via inknappning på en automat, gå till kassan och betala och få ett kvitto och avslutningsvis gå till en annan automat och knappa in en kod som förhoppningsvis ger dig varan du köpt... kan det bli enklare?

Det snackas ofta om att Max har så bra hamburgare, men när jag varit där tänker jag hela vägen hem på deras fascinerande beställningssystem... har ingen aning om vad jag ätit eller vad det smakat... är det nån som kan förklara hur det fungerar???

Vem som är ansvarig för digital-TV reformen vet jag inte, eller var det Marita Ulvskog? I vilket fall kan det vara den sämsta tekniken man tvingat på medborgarna genom tiderna... möjligen bättre bild (när den fungerar), men dyrare och mer krångel eftersom digitalboxarna har en hållbarhet som påminner om dåliga engångsrakhyvlar. Utanför städerna skaffar folk parabol för att det digitala inte fungerar... var det meningen?

När det gäller planering och säkerhetstänkande är däremot Lars Lagerbäck en förebild och ett geni, han förvandlade 3-5-2 till 7-1-2... jag tror han kan gå på vatten också!? Anna Pojhanens beskrivning av Lagerbäcks nya spelsystem var riktigt kul... "...hängslen och livrem har vi sett förut , och nu lade man dessutom till flytväst..."

Spänn fast bältena, ha krockkuddarna redo och brandsläckaren i knät för på onsdag kanske Lagerbäck lanserar 6-3-2... jag skakar av förväntan...

***


Topplista - Musik

Mina favoritartister genom tiderna, en utländsk och en svensk lista.  Noterbart är att förutom Chuck Berry på 50-talet, Kent, Bob Hund och The Hives på 90- och 2000-talet har den bästa musiken mer eller mindre uteslutande gjorts mellan 1977 och 1989. Året när Danmark charmade en hel fotbollsvärld - 1986 - skapades ohyggligt bra musik... eller är det som med min filmlista helt enkelt så att det var då jag lyssnade mest på musik?


Klicka på artistens namn om ni vill ha lite info om densamma... vill ni lyssna på lite mustiga smakprov kan ni söka på Youtube eller nån annan liknande sajt, ingen idé att länka eftersom det försvinner efter ett tag. Är ni inte överens med mig om listans utseende... gör en egen!


Utländsk musik

1. Elvis Costello: Min stora musikhjälte... skulle kunna göra en topplista med bara Costello-album. Sex skivor på sex år (1977-1982) som kunde platsa på en tio i topp-lista över alla album. Måste jag nämna ett blir det nog Armed Forces (1979).


2.
The Smiths: 80-talets popikoner var inte långvariga, men hann göra världens kanske bästa album - "The queen is dead" (1986). Johnny Marr och Morrissey är som Gin och tonic, briljanta tillsammans men inte fullt lika dugliga på egen hand.


3.
The Cure: Hur många bra låtar som helst... Robert Smith coolast på 80-talet och "Boys don't cry" (1979 eller 1980?) världens bästa låt. Gjorde en hyfsad skiva så sent som 2008.

4. Chuck Berry: Kungen av rock'n roll... sprutade ur sig kanonlåtar på 50-talet. Samlingen "Gold" innehåller 50 historiska milstolpar för under en hundring.


5.
Billy Bragg: 80-talshjälte med grymma låtar... vassa texter och ruskigt bra när han körde själv med elgitarren. Bästa albumnamnet någonsin med "Talking to the taxman about poetry" (1986).

  

6. The Clash: Tog punken in i finrummen... "London Calling" (1979) en riktig klassiker. Mick Jones hade senare ett annat band som är lite bortglömt - Big Audio Dynamite - där även Joe Strummer gjorde ett kortare inhopp.

7. Lloyd Cole: Kungen av melankoli...  "Rattlesnakes" (1985) med Commotions är en guldgruva. Gjorde senare den perfekta separationslåten där han sjunger "just take half of everything and go" (1991).

8. Stray Cats: Punkrockabilly eller vad man nu ska kalla detta magiska band... gjorde i alla fall ett fantastiskt debutalbum (1981) och är troligen den coolaste gruppen någonsin. Brian Setzer hade också ett par bra soloskivor.

  

8. Del Amitri: Mer melankoli... Textraden "move away Jimmy Blue before your small, small town turns around and swallows you" är hämtad från bästa albumet "Waking hours" (1989).


10. Housemartins: Gjorde två skivor på 80-talet som var helt fantastiska... pop på allra högsta nivå. "London 0 Hull 4" (1986) innehåller bara hits.

  

***
Svensk musik

1.
Eldkvarn: Legender... fick en hel generation unga män att sjunga allsång till "Landsortsgrabb" (1986) . Skapar fortfarande bra musik. Plura är tydligen lika bra på matlagning som på texter.

  

2. Kent: Ruskigt bra, framförallt på 90-talet... "Verkligen" (1996) är briljant och den musik som påverkat mig mest efter Costello.


3.
The Hives: 2000-talets hjältar... ruggiga live. Howlin Pelle Sveriges största citatmaskin. "Tyrannosaurus hives" (2004) bästa skivan.

4. Ebba Grön: Thåström är kanske den störste av alla i svensk musik med Ebba, Imperiet och en lång solokarriär... men det var Ebba Grön (1978-1982) som startade allt.

  

5. Kajsa Grytt: Ruskigt underskattad...sångerska i Tant Strul och andra konstellationer. Albumet "Historier från en väg" (1986) med Kajsa & Malena är magiskt.

6. Wilmer X: Suveränt liveband som gjort mängder av kanonlåtar... Jalles munspel är kult. Hade stort inflytande på 80-talet och är lite bortglömda. "Tungt vatten" (1986) är bästa skivan.


7. Staffan Hellstrand
: Inledde med SH:s lysande skivor (1985-1988) och har fortsatt med en lång solokarriär. Dan Andersson-skivan "Hemlös" (1989) är briljant... "Ni får inte ge mig bannor eller hålla mig för lat, fast jag stundom hellre svälter än spelar för mat".


8.
Jakob Hellman: En fantastisk skiva 1989 och sedan in i tystnaden... stort bara det. Återkomsten på Perssons Pack.s "Tusen dagar härifrån" (1991) gav ståpäls.


9. Sator:
Grymt ös när Borlängegrabbarna släppte loss... skivan"Slammer" (1988) är ett av svensk musikhistorias bästa album genom alla tider.


10. Bob Hund
: Skånelegender med underfundiga texter... " Jag vet inte om du ljuger eller skämtar, Men som vanligt är det hård konkurrens, Jag vet inte om det är fel på våra drinkar, Men som vanligt ger jag båda en chans" (2001). Oerhört bra liveband också.


***


Travtips - Jägersro 6 sep

Tänkte bjuda på ett litet men naggande gott V75-system till Jägersro. Teorin var att strecka så länge pengarna räckte... blev alltså en del spikar på slutet, men det kompenseras med ett dd-förslag i de avslutande två loppen.

Avd 1
9 Brioni är storfavorit och så bra som han varit spikar jag.
Avd 2
9 Regent Marib och 11 Trainee E är troligen bäst, men bakspår gör att jag vill ha med den troliga ledaren... 5 In April?
Avd 3
1 Arras är klar favorit och han kan vinna, men det blir nog hård körning i början och det gynnar spurtstarka 7 Earl Tilly.
Avd 4
6 Fiona Southwind klar favorit... kanske vinner hon, men det är svårlöst och jag gillade 4 Frillan Filiokus senast. Chansar på skräll här och tar med 2,3,4,8 och 10 på kupongen.
Avd 5
Toppfint 3-åringslopp med franska stoet 1 Return Money som favorit... hon kan vara överlägsen men jag vill också ha med 3 Micro Mesh, 5 Lou Kronos, 7 Boulder Classico och 11 Reven d'Amour.
Avd 6
7 Abbe Palema är favorit, men jag tycker han bromsat väl mycket i senaste starterna så jag är tveksam. Tyvärr är dock pengarna slut efter alla streck i avd 1-5 så jag blir tvungen att spika i brist på annat.
Avd 7
4 Hoof Beats har haft en fantastisk säsong och är med rätta klar favorit, jag spikar.

V75-systemet
9
5,9,11
1,7
2,3,4,8,10
1,3,5,7,11
7
4
-------------------------------------
150 rader x 0,5 = 75 kronor

Dagens dubbel
1,2,5,6,11
3,4
---------------------------------
10 rader x 5 = 50 kronor

***
Nu är det ruskigt bråttom att lämna in systemen... skynda er!!!
***

RSS 2.0