PSL - Erik de Vahl

Vackert...... läs mer.

V75-tips, lördag 28 november 2009

Idag har jag några riktigt vassa drag att bjuda på, det var länge sedan jag hade sån här tokfeeling... kolla in tipsen nedan och V75-sammandraget på tv4 kl. 18 på lördag.

***
Travfilosofen - bäst på plats...
Tipsen var klena i onsdags, men Zyrano Boko gick i alla fall in på plats... idag har jag några tokheta drag att välja på. Surtees Hanover och Chimall TT är båda i tokslag, frågetecken för läge och taktik... men får dom bara chansen blir dom livsfarliga.

Summering innan aktuellt spel: +246 kr, insats=3 800, vinst 4 046

Lördagens spel blir 100 plats på 11 Surtees Hanover i V75-3, insatsen oförändrad. Forna unghäststjärnan har i senaste starterna sett tokladdad ut, från det här läget är det en chansning... men jag har sån feeling att jag bara måste lira.

***
Mera funderingar och långskott…
Svår omgång, bästa spiken troligen Raja Mirchi i V75-4... långskottet Surtees Hanover i V75-3 är det stormvarning för och Chimall TT i V75-6 är bästa hästen.

V75-1
Svårt... men Uhrberg varnar för långskottet Vagabond Hornline i sina tips, han kan ha rätt
V75-2
Svårt... normalt gör hästarna 1-6 upp i det här sprinterloppet, men se upp för långskottet Calgary Sign.
V75-3
Global Investment är logisk favorit, men långskottet Surtees Hanover är i snuskform, VARNING!
V75-4
Raja Mirchi bör vinna, läckra Mahagony lurar i vassen... det kan skrälla när det handlar om orutinerade 2-åringar, så se upp.
V75-5
Stolopp på två volter, gardera... tänk också på att i ett sånt här profillöst lopp avgör positionerna, glöm alltså inte starthästarna.
V75-6
Conrads Garland är favorit och har imponerat hos Svanstedt, men bästa hästen är Chimall TT som var snuskigt fin senast, men körs han offensivt? Chimall i dödens vinner, men sitter han i kön och sover är det kört. För övrigt är det ett kanonlopp... Trade East och Sahara C Four är båda topptravare.
V75-7
Rakas intressant... men det är ett klasslöst lopp, svårt igen. Ett galet långskott är formhästen Versace Boko.

***

V64 - Onsdag 25 november 2009

Fantastiska lopp på V64 idag, kan ni inte besöka Solvalla kan ni följa det live på tv4-sport. Urläckra travarna Nu Pagadi, Yield Boko och Zyrano Boko startar, och dessutom massor av andra fina hästar. Kolla in tipsen också, i lördags fick ni hela fyra spikar som alla gick in.

***
Travfilosofen - bäst på plats...
I lördags vann Nellie Vingboons och räddade upp mitt oflyt på sistone, idag på V64 finns det massor av fina spel att välja på... men Zyrano Boko går inte att gå ifrån.

Summering innan aktuellt spel: +231 kr (insats=3 700, vinst 3 931)

Onsdagens spel blir 100 plats på 2 Zyrano Boko i V64-3. Zyrano Boko har imponerat och är en härlig typ, bra motstånd men det ser jag bara som oddshöjande.

***
Mera funderingar och långskott…
Kanontävlingar, men inte alldeles lättlöst... Zyrano Boko i V64-3 är spiken, jag tror också en del på Naughty Nanny i V64-4 och förstås Nu Pagadi i V64-6. I V64-5 tänker jag inte glömma Caddie Dream, trots den svaga insatsen senast.

V64-1: Topplopp för ston, svårlöst... långskottet är finskan Reding Lady.
V64-2: Rea Montana och Caddie Comet kanske bäst, långskottet Yosemite Boko?
V64-3: Zyrano Boko från perfekt läge blir svårslagen.
V64-4: Inte alldeles lätt, men det lutar åt Naughty Nanny.
V64-5: Target Hoss och Ibiza Broline rankas högst, Caddie Dream?
V64-6: Nu Pagadi svårslagen, men Yield Boko utmanar.

***

Antiklimax och topptrav på Solvalla...

Luften gick delvis ur Prix d'Amerique när de svenska återbuden kom... vi får trösta oss med kanonloppen på Solvalla på onsdag.
 
Jaha, snacka om antiklimax... Torvald Palema och Maharajah skulle ta sig an Prix d'Amerique och snacket har varit tokhett några veckor, men nu har båda dragit sig ur. Besluten är säkert alldeles riktiga, men det är ändå lite småtråkigt.

Då är det mycket roligare att studera startlistorna till onsdagens trav på Solvalla, synd att jag inte har möjlighet att åka dit... Nu Pagadi mot Yield Boko och Lavec Kronos, Zyrano Boko mot bra 3-åringar samt andra lopp med flera av kullens bästa 3- och 4-åringar. Grymma lopp som ni kan följa i den utmärkta livesändningen på tv4-sport.  

***
Jet Ribb (v. f 1986 e. Counts Pride-Grevinnan Ribb) har avlidit, 27 år gammal. Den underbara lilla speedkulan vann Derbyt 1986 och tillhörde den absoluta Sverigeeliten i flera år... förutom Derbyt vann han bl.a. Olympiatravet och Åby Stora Pris.  

***
Hetast veckan som gått...
3-årige Juggle Face och 12-årige Skogans Joker. 

***
Mera trav...
Conrads Garland fortsätter imponera i regi Svanstedt. Raja Mirchi är en riktigt bra 2-åring, trolig vinnare av Uppfödningslöpningen kommande helg. I onsdags visade Lennartsson upp en annan mycket fin 2-åring - Mahagony - som kan tänkas hota Raja Mirchi i Uppfödningslöpningen.

Pärlan i onsdagens V64:a var Juggle Face (h3 e. Viking Kronos) som ser allt bättre ut, fin typ med bra aktion och skön inställning.

Apropå 2-åringar så imponerade Amerikafödde King of The Moor i torsdags på Örebro när han enkelt besegrade Nonpareil Kronos på fina 14,5ak. Kul också att se Knockout Rose som i fin stil vann Najos Minne.

V75 i lördags... Robin K överlägsen och riktigt bra, 12-årige Skogans Joker gjorde en fantastisk insats och tog en bejublad seger på hemmaplan, Sebastian K lekte också till seger i fin stil och Hanoi kontrollerade allt från dödens.

***
Internationellt...
Opal Viking tog hem Kommunloppet i Italien, Nisse pekar finger åt alla som inte tycker Opalen är lika bra som han tycker. Sanningen ligger som vanligt mitt emellan, Opalen har alltid varit bra men inte räckt mot dom bästa som äldre när han tävlat i Sverige... han trivs fantastiskt i Italien, det är väl bra det.

***
Missa inte...
V64 på Solvalla med kanonlopp... se den utmärkta livesändningen på tv4-sport på onsdag.

Åbys V65:a på torsdag... åtminstone ett par höjdarlopp.

V75 på Jägersro med Uppfödningslöpningen som huvudnummer... missa heller inte min spelblogg på lördag, kan säga redan nu att jag har några riktigt bra drag att bjuda på.

Att följa rättegången mot Stall Svanstedt... oklart dock om Åke svarar på frågor i rätten, åklagaren får kanske ringa tipstelefonen.

*** 

En fantastisk tv-vecka...

Längdskidåkning är den ultimata tv-sporten... och den här veckan är som gjord för tv, topparna är onsdagens livetrav på tv4-sport och El Classico på samma kanal till helgen.

Som jag tidigare sagt, passa på i trista november att läsa den där boken ni inte hunnit med förut.

Och tv, se på tv… i helgen njöt jag för fulla muggar av den mysigaste tv-idrotten alla kategorier – längdskidåkning. Det är vackert, rofyllt och alldeles  bedårande att titta på skidåkning i ymnigt snöfall eller sol på förmiddagen tillsammans med en kopp kaffe.

Kolla här bara


***
Den här tv-veckan är på det hela taget grym… här kommer tv-tipsen för veckan:

- Tisdag kl 20-21, svt1 – Sommarpratarna, om man gillar pratprogram
- Tisdag kl 21.30-22.00, svt2 – Kobra, alltid med spännande kulturämnen

- Onsdag kl 19.00-21.30, tv4-sport
V64 från Solvalla, bra sändningar och kanonlopp
- Onsdag kl 21-22, svt1 – Del 4 av Morden, utmärkt polisthriller i sex avsnitt

- Torsdag kl 20.00-20.30, svt2 – Hype, utmärkt program om populärkultur
- Torsdag kl 21.30-22.00, tv4+ - Vinnare plus, med bra trav från Åby

- Fredag kl 21-22, svt1 – Skavlan, alltid intressanta gäster

- Lördag kl 13-18, svt1 (och svt2) - Tipsextra 40 år, jubileum med bl.a. en gammal klassiker
- Lördag kl 21.30-22.00, svt1 – Robins, hur kul som helst

- Söndag kl 19.00, tv4-sport
El Classico, stekhet spansk toppmatch

***
Glöm inte att allt som går på SVT kan ses i efterhand på eminenta SVT-Play...

***


På tur i verkligheten...

Det är väl ingen som undrar vad ungdomarna gör längre, vi vet att dom sitter hemma vid datorn och chattar/spelar med varann... men nog känns det här tragiskt... ... han sköt några skott sen försökte han sms:a dit polarna. Jag såg aldrig till någon mer, troligen tröttnade han rätt snabbt och gick hem till datorn.

Tennisbanorna var lika tomma dom...... å andra sidan fanns det inga nät, men på min tid hade vi spelat landhockey där.

Då är det roligare att det fortfarande, i Sverige 2009, finns såna här underbara kiosker kvar...... men det kan vara den sista i Örebro?

***
Idag börjar rinkbandysäsongen, vi ska spela i nya bandyhallen... vem ska hämta alla bollar som inte längre stoppas av en hockeysarg?

***

Nu får det vara nog...

Det är mycket trav på min blogg just nu… vill härmed rikta en ursäkt till alla med andra intressen. Jag brukar själv poängtera vikten av en breddad kulturell bas, dvs. hur viktigt det är att inte snöa in på struntsaker som trav, rymdfärder, fotboll, frimärkssamlande m.m.

Som en bonus till mina språkintresserade läsare tänkte jag ta upp några språkliga problem som stört mig länge. Troligen är det inte värre än tidigare, troligen är det bara jag som blivit äldre och hakar upp mig mer och mer på allt möjligt… men det spelar ingen roll vad det beror på, jag har fått nog. Det finns massor med tveksamma uttryck som bara måste påpekas.

I travkretsar är jag just nu ruggigt trött på ”den” och ”hästen” när man pratar om ”han” eller ”hon”… ”hästen är i fin form” eller ”den såg bra ut senast” är rena mardrömmen i mina öron. Hästarna har både namn och könstillhörighet (heter det kön på hästar?)… är det ingen som kan ta tag i det här slarvet på tv4? Det är förresten Ralf Vadsmo som är största boven.

Annat jag hakat upp mig på länge är...

... att man INTE säger "chansen att dö är inte så stor", det heter "risken att...". Jo jag vet, vissa vill dö, men ändå.

... att man INTE "tar självmord", man tar antingen "livet av sig" eller "begår självmord".

... att det heter ”papper och penna” INTE ”penna och papper” … det hör väl vilken idiot som helst att det första låter bättre än det andra.

... att det heter ”senap och ketchup” INTE ”ketchup och senap” … ingen större skillnad tänker ni, ha säger jag. Det här slarvet har fått konsekvenser för den utdöende korvkioskkulturen, som man säger gör man och därmed får man ofta ketchup på korven FÖRE senapen… lika oetiskt som att ha smör ovanpå ostskivan. Det här beror på att dagens yngel inte klarar av senap (och därmed tappat respekten för korvens vapenbroder) för deras smaklökar är förstörda av allt lördagsgodis dom hetsäter varje helg för att några vuxna (som inte klarar av att säga nej) kommit på den briljanta idén att det SKA ätas godis på lördagar…

... men diskussionen om lördagsgodisets förbannelse kan jag ta en annan gång.

***
Just nu verkar svininfluensan och Sverigedemokraterna toppa nyhetsutbudet, varför finns det bara vaccin mot det ena?

***


V75 - Lördag 21 november 2009

Bra tävlingar på Kalmar idag, Ludde har flera formtoppade med bra chans. Själv är jag inne i en liten svacka, men det kan släppa när man minst anar det. Ingen livesändning på tv idag, sammandrag på tv4 kl. 18.

***
Travfilosofen - bäst på plats...
I onsdags hade jag inget flyt, Simb Ruby missa platsen på målfoto. Idag hade jag flera spel att välja mellan... det stod till slut mellan Nellie Vingboons och Hanoi. Tror mest på Nellie, men Hanoi har bättre läge... det blev till slut Nellie.

Summering innan aktuellt spel: +99 kr, insats=3 400, vinst 3 499

Lördagens spel blir 300 plats på 10 Nellie Vingboons i V75-5, ökar insatsen igen. Nellie Vingboons är i sjuk form och möter enklare gäng idag, måste vara toppchans.

***
Mera funderingar och långskott…
Flera spikbud (Robin K, Sebastian K, Nellie Vingboons och Hanoi), men också två oerhört öppna lopp - V75-2 och V75-3 - där jag rekommenderar gardering.

V75-1: Robin K svårslagen, galopp emot.
V75-2: Mycket svårt, långskotten Regine d'Inverne och Lillinger Komp räknas tidigt.
V75-3: Ruggigt öppen gulddivision, tror mest på Korvet Klintholm.
V75-4: Sebastian K är min vinnare, Trotteur värst emot.
V75-5: Nellie Vingboons bör vinna.
V75-6: Kanonlopp... Västerbostreetlite och Fisher King mina hetaste bud.
V75-7: Hanoi har bra chans, men motbud finns... långskottet är Lorenz Caf.

***

V64 - Onsdag 18 november 2009

Hanoi nedstruken till spår 1, så är det när man lägger ut tips utan att kolla innan... ingen överraskning att han aldrig såg dagens ljus, som tur var kollade jag i alla fall innan tipsen lämnades in på lördag. Nya tag idag på Solvalla.

***
Travfilosofen - bäst på plats...
I lördags satt som sagt både jag och Erik och sov... för visst hade Erik läge att gå ut i andraspår i första sväng!?

Summering innan aktuellt spel: +299 kr (+9%), insats=3 200, vinst 3 499

Onsdagens spel blir 200 plats på 9 Simb Ruby i V64-6, ökar insatsen efter pinsamheten senast. Simb Ruby är stabiliteten själv och bör ha en rimlig chans.

***
Mera funderingar och långskott…
Kul lopp på Solvalla, bra blandning av bra sport och spännande spel. Välj mellan Bamse Gema, Juggle Face och Simb Ruby som spikar.

V64-1: Bamse Gema vinner normalt, men formen?
V64-2: Lurigt lopp, Västerbo Realkiss och Ronos Conny hetast på förhand.
V64-3: Spännande 2-årslopp, men svårt att analysera.
V64-4: Roadshow är grym, men stor galopprisk. Långskottet Vanmaker Limburgia?
V64-5: Juggle Face lysande senast, men Alvena Pele och Nonstop är också bra.
V64-6: Simb Ruby utmanas främst av La Bellouet och Omega Neo.

***


Nu drar vi till Paris...

Nu är hösten i Sverige på allvar och uppmärksamheten kommer mer och mer att förflyttas till Frankrike och Vintermeetinget som drar igång till helgen.

Efter framgångarna i Frankrike på senaste tiden och svenska hästars succé i Norden under året är förväntningarna större än på många år inför Vintermeetinget. Men vi ska inte glömma att grodätarna kommer laddade till tänderna när det vankas storlopp... i februari/mars när vi summerar får vi svaret.

Är förresten Ready Cash fräsch tror jag han vinner Prix d'Amerique... hoppas Nu Pagadi och Maharajah prepareras för den stora drabbningen, då blir det ruggigt spännande. Men glöm inte Meaulnes du Corta.

***
Hetast...
Local Conch och Trade East i V75-finalerna på Gävle.

***
Mera trav...
Regine d'Inverne imponerade på Umåker förra måndagen. Förra tisdagen på Jägersro var 3-årige Sebastian K riktigt vass, och samma tävlingsdag glänste Copper Beech vid enkel seger.

Onsdagens V64:a kördes i uselt väder och det bästa under dagen var 2-årige Pele DK som imponerade i händerna på Jan Nordin, Nordins första seger på Solvalla sedan återkomsten. I torsdags på Åby sprang 2-årige Argwintina 15,9k på bra sätt.

V75-finalerna på Gävle höll bra klass... bäst var Trade East, Marshal Hackstable och Local Conch.

***
Missa inte...
Livesändningen på tv4-sport i morgon... riktigt intressanta lopp, bl.a. Kriterie- och Oaksrevansch.

V65 på Örebro på torsdag med fina 2-åringar, 4-åringar och snabblopp med bl.a. Dig For Dollars och comebackande Artistic Ås.

V75 på Jägersro med flera fina lopp... kan bli bra pengar den här gången.

Prix de Bretagne, första B-loppet av fyra, till helgen där Meaulnes du Corta återkommer.

***

Från PSL - The Mary Onettes

Det här är riktigt bra...... läs mer om bandet från Jönköping.

***

Från PSL - Bodies of Water

PSL på besök i Los Angeles...
... läs mer.

***

Andelsspel - Lördag 14 november 2009

V75

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1:  6, 7
2:  2, 5, 6, 7, 9, 11, 12
3:  7
4:  2, 3, 4, 5, 6, 12
5:  5
6:  1, 3, 6, 7, 11, 12
7:  2, 5, 8

1 512 rader x 1 x 0,50 kr =  756,00 kr

***
Dagens dubbel

Avd  Hästar
1:  1, 4, 6, 7, 12
2:  2, 5

10 x 10,00 kr =  100,00 kr

***


V75 - Lördag 14 november...

Jackpot och V75-finaler, tyvärr har jag inte hunnit förbereda mig optimalt... senast på V64 hade jag två klara, men i övrigt var väl tipsen sådär.

***
Travfilosofen – bäst på plats…
I onsdags vann huvuddraget Target Hoss enkelt, platsoddset på 1,32 är godkänt.
 
Summering innan aktuellt spel: +399 kr (+13%), insats=3 100, vinst 3 499

V75-spelet blir 100 plats på 2 Hanoi i V75-7, minskar insatsen efter vinsten senast. Hanoi har varit riktigt bra, läget är perfekt och då värsta motbudet har taskigt utgångsläge tvekar jag inte en sekund.

***
Mera funderingar och långskott…
Kan bli favoritparad på V75, många stora favoriter... mitt drag i omgången är Hanoi i V75-7, men även Trade East i V75-1 och Commander Crowe i V75-3 är sunda spikar.

V75-1: Trade East har toppchans, Vinnalt Herkule?
V75-2: Hopplöst svårt, gardera så mycket det går.
V75-3: Commander Crowe bör väl vinna, långskottet är DJ Seabrook.
V75-4: Alvena Pampas är fin, men öppet lopp... långskottet är Noah VV.
V75-5: Järvsöfaks sista V75-start, men jag garderar nog.
V75-6: Magic Space väl stor favorit, Master Danchip och Lamborghini ST farliga.
V75-7: Hanoi tror jag som sagt en del på, men det är bra hästar emot.

***

Från PSL - Adam Green

Blev inte vad PSL tänkt sig, men rätt bra ändå...... läs mer här.

***

Från PSL - Parken...

Det här är från juni 2008...... och grymt bra, läs mer här.

***

V64 - Onsdag 11 november 2009...

Allt gick in i lördags förutom huvuddraget, och då kan man inte få godkänt... men jag prickade i alla fall in långskottet Jodas Julia till över 8 gånger. Idag på Solvalla är det en mellandag rent sportsligt.

***
Travfilosofen – bäst på plats…
Caddie Dream var usel i lördags och en riktig besvikelse... trist.

Summering innan aktuellt spel: +335 kr (+11%), insats=2 900, vinst 3 235

Idag blir det 200 plats på 5 Target Hoss i V64-6, ökar insatsen efter missen senast. Det här är en kanon som nu möter billigt motstånd, bör vara toppchans.

***
Mera funderingar och långskott…
Ser svårt ut och jag är dåligt påläst, nåt som kan vara värt att ta i beaktande är dock att Stall Svanstedts form kan vara på väg nedåt... vinterhalvåret är väl inte Svanstedts årstid, eller har jag fel? Däremot är det Lähdekorpis årstid nu, tänk på det!

V64-1: Lähdekorpis årstid är här, tror Karbo Cake vinner med Örjan.
V64-2: Orutinerade 3-årsston, Nurmos Titicaca Brick är min vinnare.
V64-3: Svårt 3-åringslopp, Never Again är en glänsare... kan vinna.
V64-4: Americandream AT bör ha bra chans, Cancale bra i grunden.
V64-5: Palle Fager stor favorit, men stallformen? Långskottet är Vip Cape med Björn Goop.
V64-6: Target Hoss bör vinna, kul att se hur långt Lord Capar räcker.

***

Zyrano Boko och Sugarcane Hanover...

Zyrano Boko kan vara nästa storstjärna hos Hultman... och Opal Viking reste sig på nio och vann Nationernas Pris, i sanning imponerande. Breeders Crown-finalerna i helgen var värd en större folkfest än den som bjöds på ett grått och trist Sundbyholm. En av de riktigt stora - Sugarcane Hanover - har gått ur tiden...

Zyrano Boko (h3 e. From Above-Elisabeth Boko e. Speedy Somolli) är en sån där häst jag blir lite småkär i... det där runda steget och den avslappnade stilen i kombination med bra kapacitet och löphuvud är oslagbart. I onsdags stötte han på bra hästar och trots tufft tempo i ledningen löste han uppgiften hur lätt som helst... men att första 1 000 skulle ha gått på 12,4 kan dom glömma, i vilket fall var han ljuvlig att skåda.


Zyrano Boko på Solvalla i somras när han kvalade.

***
Från en blivande stjärna till en en av 80-talets största, Sugarcane Hanover (h.f. 1983 e. Florida Pro-Sugar Hanover e. Super Bowl). I dagarna dog den ytterst kapable hingsten som firade stora triumfer i USA som 3- och 4-åring innan han 1988 tog Norden med storm. Det kanske värsta travåret (1988) genom alla tider i Sverige (och världen) inleddes när Sugarcane vann Olympiatravet via en av tidernas värsta bortre långsidor. Sugarcane vann Oslo Grand Prix lika imponerande, blev tvåa i Elitloppet efter Mack Lobell och vann March Of Dimes (ett lopp som troligen är det bästa som någonsin körts för äldre hästar) före Ourasi och Mack Lobell. En fantastisk häst som också hade en bra avelskarriär.

***
Hetast...
Zyrano Boko i V64 och Chimall TT i V75... alla vinnarna i Breeders Crown också värt ett omnämnande, framförallt Viola Silas som fortfarande är obesegrad.

***
Mera trav...
På Axevalla i tisdags imponerade Conrads Garland och 12-årige Skogans Joker (e. Sugarcane Hanover).

I onsdagens V64:a var det faktiskt tävling i båda DD-loppen, i det första imponerade mycket fine Zyrano Boko och i det andra kördes det friskt hela vägen och både vinnande Beanie MM och trean Nellie Vingboons imponerade stort. I V64-1 visade Frillan Filiokus hur bra hon är.

I fredags visade 3-årige Jealous Broline och 4-årige Robin K fina takter på Kalmar.

Helgens Breeders Crown var mycket trevligt att beskåda... kullens dominanter bland 3-åringarna - Viola Silas och Red Hot Dynamite - vann båda och imponerade.

   

I frånvaro av Maharajah vann Yield Boko 4-åringarnas manliga drabbning, men det var stenhårt mot riktigt duktige Spring Erom och trean Yanantin Boko.


Spring Erom är verkligen värd en storloppsseger.

Ibiza Broline vann övertygande 4-åringarnas stoavdelning. I övrigt var Jodas Julia vass i Guld... men dagens prestation stod Chimall TT för när han bollade med motståndet i avslutande Bronsdivisionen.

***
Internationellt...
Jori Turjas nyförvärv Simb Chaplin hade uppvisning i Italien.

Opal Viking vaknade till och tog överraskande hem Nationernas Pris före Triton Sund och Torvald Palema... fantastiskt vilka framgångar Opalen haft i Italien.

Brioni vann Breeders i Tyskland och Quarcio du Chene fortsätter övertyga på Vincennes. Hyperintressante Ready Cash vann i Frankrike och kan vara en blivande vinnare i Prix d'Amerique.

***
Missa inte...
V75-finalerna på Gävle till helgen... Commander Crowe startar liksom Järvsöfaks, den senare gör sin sista V75-start i karriären.

***


Från PSL - Glasvegas...

Det är sånt här som gör PSL-bloggen alldeles makalös...... vilken röst, och dialekten är bedårande vacker.

Läs mer på PSL...

***

V75 - Lördag 7 november 2009

Fyra Breeders Crown-finaler på V75 innebär härlig sport, men det kan bli låg utdelning. Kolla in mina tips för formen är fortsatt god... onsdagens drag och spiken på dubbeln - Zyrano Boko - satt klockrent till sex gånger.

***
Travfilosofen – bäst på plats…
Zyrano Boko var riktigt bra senast och vann mycket lätt, platsoddset på 1,90 lysande.
 
Summering innan aktuellt spel: +435 kr (+15%), insats=2 800, vinst 3 235

Nu blir det 100 plats på 6 Caddie Dream i V75-6, minskar insatsen efter vinsten senast. Gillar Caddie Dream som är en hårding, motståndet är bra... men jag tror Caddies styrka avgör.

***
Mera funderingar och långskott…
Som sagt kan det bli favoritparad på V75, många stora favoriter... mitt drag i omgången är Caddie Dream i V75-6, men även Viola Silas i V75-1 och Red Hot Dynamite i V75-2 är sunda spikar.

V75-1: Viola Silas svårslagen, bakom finns flera med form... en eller flera.
V75-2: Red Hot Dynamite tror jag stenhårt på.
V75-3: Hopplöst svårt... gardera, men se upp för långskottet Jodas Julia.
V75-4: Yield Boko och Spring Erom gör upp.
V75-5: Access Tooma favorit, men ingen med tydlig form... svårt.
V75-6: Jämnt spelat mellan fem hästar, Caddie Dream är min vinnare.
V75-7: Chimall TT bästa hästen men svårlöst lopp, långskottet är Versace Boko.

***

Tutankamon och Theodor Jensen...

Om ni inte varit in på Svt:s PSL-blogg är det hög tid, bl.a. massor av härliga akustiska inspelningar. Det här är ljuvligt bra... en svensk supergrupp.... och den här inspelningen med Theodor Jensen och Titiyo är nästan lika bra den.
V64 - Onsdag 4 november 2009...

Idag på Solvalla ska ni särskilt kolla in dagens dubbel-loppen... riktigt bra sport. Notera att det inte är nån livesändning på tv4-sport ikväll, men kolla in loppen i efterhand på tv4+ kl. 21.30.

***
Travfilosofen – bäst på plats…
Skully Gully var inget bra drag i lördags, glömmer snabbt och går vidare. 
 
Summering innan aktuellt spel: +255 kr (+10%), insats=2 600, vinst 2 855

Idag blir det 200 plats på 5 Zyrano Boko i V64-5, ökar insatsen efter missen senast. Gillar den här hästen skarpt och läget är bra, men favoriten Joke Face kan vara bästa hästen... chansar lite på att han kommer bort från spår 1.

***
Mera funderingar och långskott…
Idag blir det inget V64-system, tror jag satsar på en dubbel istället... kommer troligen att utgå från Zyrano Boko. Har inga heta drag i övrigt, men här kommer i alla fall kommentarer för varje lopp.

V64-1: Oj så öppet… Frillan Filiokus och Alandias Karisma har toppform, men dåliga lägen.
V64-2: Daytona Ås berättigad favorit, långskottet är hopplöst osäkre Hobbe skift.
V64-3: Caddie Komet favorit, men utmanas av V75-meriterade Rea Montana och Focus Ås.
V64-4: Hilda CD kan vinna, men läget är inte bra… svårt lopp.
V64-5: Joke Face verkar högkapabel, men jag gillar Zyrano Boko skarpt.
V64-6: Omega Boko är bra, men Nellie Vingboons och Beanie MM är topphästar.

***

Pappa Adielsson har rätt...

Hans Adielsson gillar inte hur travloppen körs, lunken på Solvalla och Jägersro är snart en slogan på dessa banor och Åby är utan tvivel årets bana ... men lik förbannat kastar alla i travetablissemanget skit på open stretch så fort dom får chansen, varför???

Hans Adielsson blev intervjuad under helgens V75-tävlingar och han hade en del intressanta synpunkter. Han gillar inte att titta på trav, föredrar galoppen där alla får chansen på ett helt annat sätt. Han trodde open stretch kunde vara en lösning, men gillar inte det heller... det han hoppades på var milebanor och han var förvånad över att man inte satsade mer på Tingsryd som har milebana och även bra underlag.

Det roligaste han sa var att han helst ville ha en lång raka, men insåg att det inte var realistiskt... i vilket fall håller jag med Hans Adielsson i allt han sa.

Satsa på Tingsryd och bygg en milebana i Stockholm!

Heder åt Åby som har kvar open stretch... dom har lyssnat på publiken och ännu inte vikit sig för travetablissemanget.

Tycker förresten det är ursvagt när reportrarna i tv4 så tydligt uttrycker sitt missnöje över open stretch... är det deras uppgift att tycka? Gör en riktig utvärdering av open stretch och fråga alla som tittar på trav vad dom tycker istället för att sitta och kasta ur er åsikter!

***
Hetast...
Yield Boko och Commander Crowe... plus även till Robin K.

***
Mera trav...
Lollo Zet och Nellie Vingboons båda riktigt bra på Sundbyholm. På Jägersro var högkapable Robin K strålande.

I onsdags på Solvalla kördes semifinalerna till Breeders Crown. Underbart att se Yield Boko så fin igen, men desto tråkigare att Maharajah galopperade bort alla möjligheter. Värst emot Yield Boko i finalen blir nog Spring Erom. Bland 4-årsstona var det Annicka och Ibiza Broline som imponerade mest, men jag tror Caddie Dream vinner finalen. Red Hot Dynamite imponerade och blir förstås svårslagen bland 3-åriga h/v... Viola Silas storfavorit bland 3-årsstona, även om hon såg lite seg ut.

Lördagens V75:a bjöd på en del trevlig sport, bl.a. Magic Space som lekte hem segern i V75-1, Commander Crowe som var överlägsen i Müllers, Bobtail som skrällde i V75:s jubileumslopp och Hanoi som i V75-avslutningen glänste från dödens.

***
Internationellt...
V65:an avgjordes i söndags på Charlottenlund och 2-årige Pikachu CN visade med eftertryck att han är kulletta i Danmark, riktigt fin häst. I övrigt var det kul att se alltid lika löpglada Hoity Toity Face vinna en enkel seger.

I söndags avgjordes också Orsi Magnelli i Italien och segern gick något överraskande till Mago d'Amore, mer än godkänt till svenske tvåan Oracle. Explosive Matter vann försöket joggandes på 12,1ak, men galopperade tyvärr bort sig i finalen.

***
Missa inte...
Duellerna i dagens dubbel på Solvalla på onsdag... båda loppen är högintressanta.

Breeders Crown-finalerna på Sundbyholm på lördag... topptrav.

***

RSS 2.0