Travkrönika 2/12-2008


Kalla Fakta:s pinsamma försök till granskning av travsporten har retat mig i flera dagar... Muscle Hill tvåårsregent i Nordamerika och derbyn i Europa utan svenska segrar.


Granskning av travsporten är välbehövlig, det är trots allt djur inblandat och dom ska skyddas och behandlas väl. Men TV4:s Kalla Fakta verkade inte ha en tanke på granskning, utan programmet kastade ur sig felaktiga och obevisade anklagelser mot hela branschen i allmänhet och Åke Svanstedt i synnerhet... det är tydligen helt okej att kontakta TV4 och få tv-tid där man kastar ur sig allvarliga anklagelser utan att ha tillstymmelse till bevis.

Man kan bara hoppas att folk är kloka nog att genomskåda okunskapen (och faktafelen) som gick som en röd tråd genom hela programmet!? Bristen på kritiskt tänkande i samhället kan jag skriva om någon annan gång... men det är tragiskt att stora TV4 inte har större krav på sina program.

Sen är det en helt annan sak att det säkerligen förekommer skit inom travsporten, precis som i andra branscher... men snälla TV4, kom tillbaks när ni har bevis och inte bara löpsedelsmässiga rykten och insinuationer.


Veckan som gått...

Cleo Nalan riktigt bra på Färjestad vid seger på starka 12,9ak i opressad stil... samma dag luftades Thai Tanic och gav ett formbesked när han vann mycket enkelt på 13,8am i allt annat än bra väder.

På tal om formbesked - Dig For Dollars var ruskigt bra på Sundbyholm när han krossade motståndet efter tung resa.

Solvalla i onsdags bjöd på trevliga tävlingar och bäst var onekligen Carmel som efter perfekt resa spurtade förbi stekhete Quarcio du Chene... tiden strålande 12,9am.

Veckans bästa utnämner jag nog Hanoi till... 8-åringen radar segrar för Adielsson och i torsdags på Åby visade han härlig inställning när han avgjorde efter rejält sistavarv.

Vackre Leading Lantern har haft problem en tid, men i söndags på Solvalla var han riktigt fin igen... spännande fortsättning att hoppas på!?

V75 på Jägersro med Uppfödningslöpningen, men trots att vinnande Zimba Boko är bra blev loppet (åter) en besvikelse. Klart bäst i omgången var Hoity Toity Face som trots stentuff resa bara brisade undan... imponerande! Måste också nämna Joel Cortina som höll heroiskt till andraplatsen i bronsloppet.

Internationellt...

Glen Kronos stark tvåa på Vincennes i måndags.

Europaderbyt i Milano vanns av fransyskan Qualita Bourbon, svenskhoppet Sahara Dynamite fungerade inte i travet och blev fyra efter en kort galopp på slutrundan.

I Rom kördes äntligen Italienska derbyt och favoriten Lana del Rio vann relativt säkert... Lord Capar, som hamnat hos Stig H, kom aldrig till start.

På Meadowlands i USA kördes Breeders Crown-finaler... den stora drabbningen mellan tvåårs-giganterna Muscle Hill och Explosive Matter slutade med överlägsen seger för Muscle Hill på världsrekordet 10,6ak, en mycket imponerande seger.

Deweychetaumnhowe var tveksamt startande i 3-årsfinalen, men kom till start och fick se sig klart besegrad i sin sista start... första förlusten i karriären (om man bortser från två kval till storlopp där han sedan vann finalen), snöpligt men han går till historien som en av de största 3-åringarna i alla fall.

Missa inte...

Big Noon Pokalen på Solvalla på onsdag med Adrian Chip på tillägg mot några bra 3-åringar... loppet brukar alltid bli kul och frågar ni mig vinner någon av 3-åringarna på start.

Boulder Classico som går ut på Gävle på torsdag i E3-revansch... motstånd saknas inte.

V75-duellen mellan Triton Sund och Colombian Necktie på lördag... nog vinner väl Triton lätt!?

***


Kommentarer
Postat av: G

Du har säkert rätt. På dem bara!

2008-12-02 @ 20:46:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0