Travkrönika 9/12-2008

Lily Kronos i Big Noon-pokalen, Järvsöfaks seger 182 och Åke Svanstedts hämnd på TV4... allt visserligen i skuggan av vintermeetinget i Frankrike, men ändå!
 
Solvallas stora planer som bl.a. innebär en flytt av travbanan låter som ett aprilskämt, är det nån som på allvar tror på det? Vill man verkligen se Elitloppet under tak???

Annars har veckan mest bestått av travfolkets ilska över TV4:s Kalla Fakta... säga vad man vill om Åke Svanstedt, men han låter sig inte hunsas. I lördags vid segerintervju i Vinnare V75 fick han frågan hur det kändes efter anklagelserna i Kalla Fakta, Kung Åke tittade på intervjuaren och sa: "jobbar inte du på TV4?" Efter det givna ja-svaret lämnade han intervjuaren utan ett ord... underbart med profiler!

Veckan som gått...
Global Investment visade toppform på Färjestad vid överlägsen seger.

Treåriga Tiffany Brodda har bra fart, och i tisdags på Sundbyholm skötte hon sig och vann övertygande från dödens.

Revenue Jr övertygade i ett sprinterlopp på Jägersro när han höll undan för bra spurtande Bring Me Back... två lovande treåringar.

Big Noon-pokalen på Solvalla blev en enkel seger för toppstoet Lily Kronos på svenska rekordet 13,2k... Marshland från dödens och Adrian Chip från kön var chanslösa. Eleganta Bring Me Luck US såg underbar ut vid enkel seger.

E3-revanschen på Gävle vanns av Conrads Epilog före duktige Knockout Rose.

Järvsöfaks tog i fredags 182:a segern... segerrekorden som jagas kan komma att bli oslagbara!?

V75-duellen mellan Triton Sund och Colombian Necktie blev en enkel triumf för Triton, men Colombian Necktie såg finare ut än någonsin och gick för fullt över linjen som tvåa. V75-omgången i övrigt bjöd inte på några större upplevelser, men Korvet Klintholm var i alla fall bra när han besegrade likaledes duktige Teaser Eegance.

Internationellt...
Treårskriteriet i Frankrike gick till kulldominanten Ready Cash... 13 segrar på 15 starter har den här mäktige treåringen.

I det andra B-loppet (Prix du Bourbonnais) skrällde Ulf Nordins Magnificent Rodney... men brukar det inte skrälla i "kvalloppen" till Prix d'Amerique? Det är fina pengar att tjäna i lopp där dom bästa körs försiktigt i uppladdningen inför de stora slagen på andra sidan nyår.

Missa inte...
Avsutningen i onsdagens V64:a på Sovalla... ett fantastiskt lopp med flera av de bästa fyraåringarna i landet. Adrian Chip tillhör favoriterna trots bricka 10... jag tror inte han vinner.
 
***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0