Travkrönika 25/11-2008

Going Kronos slutar tävla och går till avel, känns logiskt men ändå trist givetvis. Den kanske bäste treåringen som satt ned hovarna på en svensk bana går också till historien som en av de vackraste. Världsrekorden i långa (final) respektive korta (consolation) E3 är bland det största som gjorts i Sverige.

Man skulle kunna tro att depressionen är nära när publikfavoriten Going Kronos slutar tävla, nya Atg.se mest ser rörigt ut och november är här... men det har varit snö, sol och minusgrader några dagar så det känns helt okej faktiskt. Min timeout är över och igår hade jag en dubbel riktigt nära... hade jag spikat Dig For Dollars som var min idé (feggarderade med den där Goop-grabben) hade jag nog satt 100-oddsaren... vilken comeback det hade blivit!

Veckan som gått...
Måndagen var en fin travdag... på Färjestad imponerade 4-åriga Maxima på nya banrekordet 13,0ak och Alsace Cobra glänste i ett långlopp. Samma dag på en annan bana (Halmstad) imponerade 3-årige Indigo Broline för Svanstedt.

Kval till Uppfödningslöpningen på Jägersro där två fina 2-åringar dominerade... Juggle Face vann före Ultradidact F.

I onsdags gick Zimba Boko svenskt rekord utan att plågas i ett annat kval till Uppfödningslöpningen.

Femåringen Trigger Bris svarade för en riktigt stark prestation på Åby och Golden Haro visade fina takter samma tävlingsdag.

V75 på Bergsåker var en medioker anrättning... Hoof Beats i alla fall tillbaks i vinnarcirkeln och Colombian Necktie visade lite klass i guldloppet.

I söndags på Örebro svarade Mint Spirit för en svettig långsida och försvann till överlägsen seger.

Internationellt...
Supertvååringarna Explosive Matter och Muscle Hill ska mötas i Breeders Crown, vilken duell det kan bli! Deweycheatumnhowe har kanske gjort sista starten, sjukdom gör att Breeders Crown är i fara.

Frankrikes två topptreåringar Ready Cash och Return Money tog varsin ny storseger på Vincennes. 

Opal Viking vann Kommunloppet i Italien... svenskarna vann alla tre kvalen, Passionate Kemp och Earl Tilly övriga kvalvinnare.

Missa inte...
Uppfödningslöpningen på Jägersro på lördag... tvåårstävlandet är klent i Sverige, men nån pärla kan det finnas.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0