Travkrönika 23/9-2008

Stor sensation och dramatik i Åby Stora Pris när Ludde taktikvann över kuskkungen Bazire. Hyfsad publiksiffra på Åby trots att Åby precis som många andra banor skiter i den "vanliga" publiken. Kriteriekval dominerar veckan som kommer.

Det talas ofta om publikkris på landets travbanor och jag är inte förvånad... för av mina senaste besök på Örebro och Åby att döma verkar det som att banorna enbart satsar på restaurangbesökarna och VIP-områden, men skiter i den vanliga publiken. Tacka fan för att folk hellre sitter vid datorn och kollar när publikplatserna är allt annat än inbjudande och totoluckorna blir färre och färre. På Örebro minskar möjligheterna att spela alltmer för den del av publiken som vill se trav så nära som möjligt, och på Åby tog det i lördags en halvtimme att få ut pengar för oss som var ofina nog att spela rätt häst i sista loppet... pinsamt Åby!

Nej, vill man ha folk på travet får man fräscha upp utemiljön så att fler än de som står vid staketet ser loppen (Åby) och se till att det finns fler spelluckor och bättre möjlighet att se oddsen till kommande lopp... trav är bäst live, men just nu är det alltför mycket som är bättre hemma vid datorn.

Veckan som gått...
Åby Stora Pris bjöd på spänning och bra väder. Stor skräll när Garland Kronos vann skiljeheatet före L'Amiral Mauzun... Ludde lurade Bazire både i starten och via ett överraskande ryck redan 600 kvar, fantastiskt att i sammanhanget helt oprövade Garland Kronos kunde vinna Åby Stora. I första heatet blev det ingen körning alls och Garland kunde vinna ett billigt lopp, dock var det en hel del tur inblandat eftersom målettan L'Amiral Mauzun blev diskad för trängning. Tack vare passiviteten i första heatet blev det riktigt tuff körning i andra heatet där alla ville vinna, nu drog L'Amiral Mauzun längsta strået före en tapper Jaded.

Vid sidan av Åby Stora måste vi nämna Brioni som vann Europeiskt femårsmästerskap före norskan Tinita Love. I silver var Excallibur riktigt bra vid seger och Strong Boy D.E. gav aldrig favoriten Teaser Elegance en chans i bronsloppet.

Kolla in lite bilder från Åby Stora Pris 2008...

***
Duplex var grymt bra på Solvalla när han, trots stenhård press, bara lämnade allt motstånd på upplopppet... definitivt kulltopp när han tävlar så här.

Copper Beech var otroligt läcker när han återkom efter vila och joggade 12,0ak på Jägersro, han fick visserligen bestämma men vad fin han var.

Internationellt...
Arch Madness vann Maple Leaf  Trot på 09,6ak... Colombian Necktie räckte inte riktigt till som fyra.

Missa inte...
Kriterie- och Oakskvalen på onsdag med 12 lopp med enbart treåringar... njut av framtidens travare.

St Leger på Åby på torsdag med toppmöte mellan Quarcio du Chene och Wellino Boko.

Västerbo Paradise som jagar 14:e raka på Kalmar på fredag.

V75 på Färjestad med Unionskampen mellan Sverige och Norge och en del intressanta lopp.

***

Kommentarer
Postat av: Marie

Va du grejar, jag vill också va med och spela framöver!!!

2008-09-25 @ 16:31:45
Postat av: travfilosofen

Hej Marie... kul att du läser nåt vettigt på nätet ;-)

2008-09-27 @ 00:10:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0