Travkrönika 15/4-2009

Underbart vårväder, glänsande hästar och offensiva kuskar... enda molnet på himlen är alla tveksamma årsdebuter. Men vi får glädjas åt formhästarna som glänst i helgen. Och på lördag är det en av årets höjdpunkter - Olympiatravet.


Påsken består av flera lediga dagar, är rätt så kravlös (räcker med lite godis åt barnen) och som grädde på moset luftas av tradition många av travstjärnorna... kan en högtid bli bättre!?Men som den sanne kritiker jag är måste jag nämna alla misslyckade årsdebuter. Först ut var Brioni (flera veckor sedan) som siktade på storlopp men gick över i passgång och nu rehabiliteras. Sen kom Commander Crowe som siktade mot Olympiatravet men tappade luften totalt. I onsdags kom obesegrade Västerbo Paradise och skulle ta 17:e raka men en hejdlös galopp stoppade segerraden... jag som hade hoppats få se alla tre i Elitloppet. Nu känns det himla osäkert.


Just nu regerar Svanstedt... stallets hästar går som skållade råttor och brukar varje år vara som bäst i samband med Olympiatravet. Men den här gången blir det ingen trippel i Olympiatravet... max en bland de tre om ni frågar mig.


Hänt i veckan...

Micro Mesh och Glide Kronos visade positiva takter i tisdags på Jägersro. Västerbo Paradise galopperade visserligen bort sig i onsdags, men i värmningen såg han spänstig och fin ut... hoppet lever trots allt. Lavec Kronos (fin i ledningen) och Lost Without You (ruggig avslutning i spåren) bäst på V64:an.

I torsdags imponerade Reven d'Amour när han besegrade Lord Capar. Beanie MM visade fina takter på Sundbyholm i fredags.

Långfredagstrav på Färjestad i härligt väder.


Bäst på Färjestad var fine Standpoint som gick utvändigt ledaren och vann på 11,6ak, positiv tvåa var Latitud. Bra betyg även till Quasimodo Face, Caddie Dream och Quantum Joyride (11,8ak) vid respektive segrar.


Standpoint med Stig H i värmning.



Rommes V75:a på påskafton bjöd på 17 grader och sol... bäst förutom vädret var Finders Keepers som var kusligt bra (skaplig formförbättring) när han dansade undan på 11,0ak. Jaded gick med skor och var chanslös på segern.


Finders Keepers i fin stil i värmningen.


På V75 var även Access Tooma och Carmen Launcher bra... men det bästa var offensivlustan som präglade hela tävlingsdagen.

I måndags var det fina tävlingar på Halmstad... Korvet Klintholm och Skogans Joker löpte dött lopp på 11,4ak och travmaskinen Bring Me Luck US årsdebuterade med lätt vinst och såg lika fin ut som vanligt. Luddes treårssto Moonlight Kronos glänste igen och verkar inte vansläktas.

Internationellt...

Ludde åkte till Norge och vann storlopp med Lily Kronos och Camilla Highness gjorde som vanligt och vann i Finland.

Elitloppsklare Enough Talk imponerar inte over there... målfotoförlust i Su Mac Lad och han känns inte direkt som en segerkandidat i Elitloppet.

Missa inte...

En av årets höjdpunkter... Olympiatravet på Åby på lördag. Sänds live på tv4+ (alltså INTE tv4) från klockan 14.00.

Brutus Sund som årsdebuterar på torsdag på Boden... och på fredag går Harpers Joker ut på Kalmar.

Örebros fina tävlingar på söndag med massor av intressanta 3- och 4-åringar på V65.an.

Speltips...
V75:an på Åby ser knepig ut, två potentiella spikar i Einar Celeber och Quarcio du Chene men sedan ser det grymt lurigt ut. Kom ihåg att Åby har två open stretch! Dessutom... Svanstedts stall är i ruskigt slag, glöm inte det när ni tippar V75.

Egentligen borde man hålla käft, men med tanke på hur få läsare jag har kan jag riskfritt skrika ut att Dig For Dollars vinner Olympiatravet till 20 gånger pengarna... men med min tur är det väl som vanligt nån s.k. spelexpert som sitter i nån tv-studio och säger samma sak och sänker oddset dramatiskt!?

***


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0