Muscle Hill och Lucky Jim...

Jag älskar verkligen amerikanskt trav, eller snarare de amerikanska hästarna... vilka travmaskiner! V75 blir man aldrig klok på, helt omöjligt om ni frågar mig.

Vilken lördag det har varit, först kanontävlingar på Solvalla och sedan världens bästa trav från Meadowlands i USA. Muscle Hill, Lucky Jim och Holiday Road är lysande representanter för den amerikanska aveln.

V75-tävlingarna på Solvalla var inte dåliga dom heller... men var kom helt plötsligt alla skrällar ifrån? Efter mängder av favoritparader bestämde sig tydligen Fru Fortuna för att lägga alla skrällarna den 8 augusti, slump eller ett reklamtrick från Atg?
 
Som jag sagt tidigare, V75 är för stora utskrivna system eller för dem med matjord i fickorna... Vadsmo och Professorn ska sluta tuta i oss vanliga spelare att det är ett bra spel.

***
Hetast i veckan...
Förstås Muscle Hill i Hambletonian, men även Lucky Jim och Holiday Road imponerade i Amerika. Här hemma imponerade Yellow Eden på V64 och Beanie MM, Target Player och Iceland på V75.

Mera trav...
Onsdagens stora glädjeämne, i en i övrigt trist V64-omgång, var fine 4-åringen (en till 4-åring) Yellow Eden som i Veijo Heiskanens händer såg ut som dynamit, helt okörd i bländande stil... imponerande.

Topptrav på Solvalla i lördags med V75-finaler och kanonväder... men det är inte lätt att tippa trav. Enkla V75-omgångar har avlöst varann och så kommer rena skrällaftonen på Solvalla, en ensam vinnare i en omöjlig V75-omgång... man undrar vad som händer ibland. Sportsliga godbitarna stod Olganina, Beanie MM, Target Player och Iceland för... kanonprestationer av samtliga, men den enda väntade var Icelands, han har visat tidigare att han är en kanon. Men var dom andra hittade krafterna är dolt i dunkel.

***
Solvalla får ursäkta, men det var i USA det stora hände i helgen. Den magnifike Muscle Hill joggade hem Hambletonian på tangerat världsrekord, 08,5ak, vilken makalös häst! Mäktige Holiday Road var toppfin i Peter Haughton Memorial och Lucky Jim imponerade stort när han också tangerade världsrekordet i Nat Ray Trot.

***
Missa inte...
Den läckre Nu Pagadi på Örebro på torsdag.

E3-finaler och V75 på Färjestad nästa helg.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0