Ludde och vit vecka...

Lavec Kronos vann Sprintermästaren i suverän stil på nya löpningsrekordet 10,7ak, Ludde var påtagligt rörd och är en sån där skön typ som jag verkligen unnar att vinna stora lopp.

Ludde ryckte skorna av Lavec Kronos till finalen och fick exakt det svar han ville ha, rätt hårt utgångstempo och sylvass avslutning lämnade konkurrenterna rejält på efterkälken. Gå ut hårt och öka brukar vara ett vinstgivande recept.

Hetast på travbanorna i övrigt har varit Nu Pagadi (lekte med Maharajah) och Ecco Flax (plättlätt från dödens på V64). Internationellt är det märkligt hur Lucky Jim utvecklats, 14:e raka togs nu av den tidigare mediokre jänkaren.

Strömstad, travmuséum och vit vecka...
Själv har jag haft en vit vecka, ingen alkohol och knappt något trav... nu ingår inte travet (eller frånvaron av trav) i den vita veckan, men ändå. Spel och sprit brukar betraktas som laster så lite hänger det kanske ihop!? Strömstad i högsommarvärme är inte fel det heller.


Solnedgång i Capri norr om Strömstad... jag tror faktiskt det heter Capri!?

Höll på att glömma det viktigaste... på resan till Strömstad gjorde jag ett besök på travmuséet i Årjäng (banan som var en viktig del av min uppväxt). Köpte några böcker och hittade gamla Årjängsprogram i biblioteket, fantastiskt dokumentation i biblioteket förresten.


Vy över litografier och gamla vagnar på muséet.

Nu har jag sett Nordiska travmuséet och kan planera ett besök på det "riktiga" travmuséet i amerikanska Goshen.

***
Övrigt på travfronten...
3-årige Clouds Above imponerade på Solänget förra måndagen. Prince Scorpio är riktigt på tårna och sprang 12,6ak på Visbys sommaroval. Brorsan och jag brukade hälla potatismjöl på hockeyspelet för att pucken skulle gå snabbare... det verkar vara något liknande på travbanorna i Sverige, det går kusligt fort. Jägersro förra tisdagen t.ex. då tiderna var osannolika i lopp efter lopp. Bäst var nog Filippa Balance som trots toköppning höll undan på 12,2ak i låg klass.

Lindesberg hade V64:an förra onsdagen och bra prestationer fick vi se av bl.a Finders Keepers (inget motstånd men såg fin ut) och Red Chili Leaf som vann enkelt trots tuff öppning.

Sprintermästaren i härligt solsken är en höjdare och i år fick vi se en riktigt bra segrare i Lavec Kronos. Bra prestationer även av tvåan Wood Laday, försökssegraren Yanantin Boko och Reven d'Amour. Stosprintern i fredags vanns av överraskningen La Bella Vita på fina 11,5ak, men moralisk vinnare var Bring Me Luck US som var trea trots två svängar i tredjespår. I fredags tog Viola Silas sjätte raka och imponerade igen, landets bästa 3-årssto? V75:an i lördags höll bra klass utan att vara himlastormande, men en häst som Spring Erom är alltid kul att se... underbar aktion på den här 4-åringen som blir intressant att följa.

i söndags vann Bob Hope storlopp i Finland... med Jorma Kontio, välkommen tillbaks Jorma. I Amerika imponerade Explosive Matter (den enda som möjligen kan hota Muscle Hill i Hambletonian). Lucky Jim tog 14:e raka på 09,5ak och var enligt rapporterna ruskig.

Carmel tog första årssegern i söndags och imponerade.

I förrgår var det topptrav på Bollnäs, åtminstone skulle det bli det... men både Maharajah och Sahara Dynamite åkte på pumpen. Att Maharajah fick stryk var inte oväntat när han fick gå utvändigt om topphästen Nu Pagadi... 1.16 första varvet är inget för Maharajah, Nu Pagadi var smått överlägsen.

V64 på Åmål igår och hästen för kvällen var tveklöst Ecco Flax som vann från dödens på mycket bra sätt.

***
Missa inte...
Uttagningarna till Stochampionatet på fredag... brukar vara oerhört tråkiga lopp med favoritparader. Quassia Lascaux är min vinnare av Stochampionatet i år.

Årjängs stora sprinterlopp på lördag som alltid är en folkfest.

Topptävlingarna på norska Jarlsberg som även är V65 på söndag... bra lopp överlag men framförallt Ulf Thoresens Minne är ett riktigt kanonlopp.

***


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0