Skitväder och mäktige Marco...

Efter all sol och värme har vi nu fått vår beskärda del av svenskt regn, det kommer säkert mera... men med Hugo Åbergs-kvällen kommer solen åter, var så säkra!

Hetast i veckan utan tvivel Scarlets Aino som fick en välförtjänt seger i Årjängs Stora, och så makalöst läcker han är när han borrar ned huvudet och rusar i ledningen. Jag gillar Iceland också, visst är han frapperande lik pappa Scarlet Knight när han bombar fram med låg huvudhållning!?

Apropå het, ni såg väl Marco di Jesolos uppvisning i söndags på tv4 från Jarlsberg!? Hugo Langeweg Jr har jämngamle Main Wise As i stallet också... håll i hatten alla konkurrenter!

Till helgen missar ni inte Axevallas trippeltrav, en av travets pärlor... har ni aldrig varit där ska ni absolut prioritera sommarens travhöjdare.

Apropå skitväder och Stochampionat så är mitt favoritminne från 1988 (så gammal är jag) när Gina Roy och Stig H Johansson vann loppet i riktigt grisväder, det var så blött att det inte gick att vistas utanör öltältet. Ni vet väl förresten att Gina Roy är mamma till Torvald Palema!? Regina Roy som var mamma till Gina Roy (och alltså mormor till Torvald) var förresten också en stjärna. Ibland faller inte äpplet... ja ni vet.

Har svårt att smälta Looking Flashy, ingen visad form och riktigt tuff resa och sen bara går hon undan i kval till Stochampionatet... var det barfotabalansen månne?

***
Övrigt på travfronten...
7-årige valacken On The Top har comebackat med två imponerande vinster, i fredags på Gävle blev han utsatt för toktryck men var ändå helt överlägsen.

Stochampionatskvalen blev inte alls som förväntat med favoritparader. Visserligen vann Calamara Donna och Annicka på det sättet, men sen kom det rejäla skrällar i Looking Flashy (osannolikt bra) och Sweet Rockbank. Mystical Ann spurtade till seger och i sista kvalet svek mina favoriter Quassia Lascaux och Vanessa du Ling och segern gick där till Estepona. Känns vidöppet i årets Stochampionat och jag har ingen aning vem som vinner.

Jag lider med Årjäng, skitväder i år igen. Men bra sport var det i alla fall... speciellt Iceland (het i ledningen och ändå enkel seger) och Årjängs Stora-vinnaren Scarlets Aino (rusade som vanligt undan i spets) imponerade. Sen går det inte att komma ifrån Björn Goop och Örjan Kihlström som tog två segrar var, lysande kuskar båda två men komplett olika i stilen.

Topptrav på norska Jarlsberg i söndags, och dagens prestation stod 3-årige Marco di Jesolo för när han i överlägsen stil vann Ulf Thoresens Minne. Mycket mäktigt intryck och avslutningen sista 500 imponerade stort. Får väl också nämna Sverigebekantingen Cromwell som utan skor var riktigt bra.

***
Missa inte...
V64-cirkusen som på onsdag drar till Vaggeryd.

V65 på Örebro på torsdag... jag har ett roligt drag i andra dubbeln, nr 3 Mundic Hanover.

Axevallas trippeltrav fredag-söndag... en av årets stora folkfester.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0