Timo Nurmos - Unghästkungen

Timo Nurmos är verkligen kungen på unghästar bland landets tränare, idag vann hans mäktige Red Hot Dynamite överlägset långa E3... och Nurmos trodde själv innan kvalen att Copy Tooma var bättre. Både kriteriet och derbyt till Nurmos i år?

Skulle jag göra en tio i topp-lista med mina favorittravare just nu tror jag Nurmos fyller halva listan... Yield Boko, Staro Allentown, Red Hot Dynamite och Sahara Dynamite är i varje fall givna. Han har säkert någon mer på lager!? 

Högsommar och supersnabb bana på Gävle borgade för svenska rekord och öppningar som vi inte ens såg under Elitloppshelgen... t.o.m. Örjan körde som besatt, vätskebrist månne? 

***
Övrigt (22/6-27/6)...
I måndags genrepade Lavec Kronos inför Sprintermästaren genom att vinna enkelt på 11,8ak. Prince de Charme vann på 11,0ak på jägersro. På Sundbyholm lattjade mäktiga Quassia Lascaux med motståndet, utan tvivel ett av landets bästa 4-årsston.

På Solvalla i onsdags visade Nurmos upp Staro Allentown i fantastiskt skick, 6-åringen bollade med Device och såg bedårande ut. 3-årige Big Cheese imponerade mot jämnåriga konkurrenter. I torsdags på Åby skulle vi få se mängder av fina travare, men dagens häst var lite oväntat Robin K som inledde V64:an med en grandios uppvisning. Skully Gully comebackade efter lång frånvaro i V64-6 och visade att hon behöver lopp i kroppen.

E3-finalen för ston i fredags till My Love di Quattro efter att flera av konkurrenterna kommit bort, men ingen skugga över vinnaren som vann enkelt. I lördags var det så dags för Red Hot Dynamite i öppna E3... V75:an bjöd även i övrigt på fina lopp; Derby Clipper, Sahara C Four och Infatti November var alla smått imponerande vid sina segrar. 

***
Missa inte...
Forus Open imorgon med topphästar... rena Elitloppet. Missa heller inte Navy Seal US i V65-3, han har imponerat och är spiken i omgången.

Halmstads fantastiska trav nästa vecka... Sprintermästaren på torsdag med underbara 4-åringar, och sen fortsätter det med V65 på fredag och V75 på lördag. Håll tummarna för fint väder. 

***

Kommentarer
Postat av: Anonym

intressant blogg!

vad tycker du om min?

http://annebertelsen.blogg.se

2009-06-27 @ 18:09:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0