Yield Boko

Löpglad, härligt klipp i steget, explosiv och utrustad med ett gudabenådat psyke... det var så jag brukade beskriva favorithästen Gentle Star, men nu handlar det om 4-årige Yield Boko.

Stefan Hultman får ursäkta, men Maharajah kommer att få oerhört svårt mot Yield Boko i år. Fenomenale unghästtränaren Timo Nurmos har återigen en häst som kan vinna derbyt.

Idag hade han bakspår och mötte några bra hästar, men han skar obehindrat rakt igenom fältet och speedade till spets, därefter var det lekstuga... när dom andra försökte utmana på bortre långsidan log Björn Goop i sulkyn, säger inte det en hel del om potentialen i den här hingsten efter Viking Kronos.

Pappa Viking Kronos känner vi till, men mamman Ouzo Boko har inte lämnat nånting värt att nämna förutom Yield. Men kolla in stammen på moderssidan... här finns massor av ädel travadel.

Övrigt...
Försöken till långa E3, som kördes på Romme i måndags, gav inga indikationer på att kullen innehåller några stjärnor. Bäst för dagen var Lisas Big Boy som vann enkelt och Red Hot Dynamite som spurtade till andraplats trots stor galopp. Sinou Madrik har uppenbarligen fart, men går det verkligen att skutta till seger i en E3-final?

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0