Travkrönika 18/3-2009

Baltic Speed död och Jan Nordin tillbaka i Sverige... och nu börjar STC (eller är det ATG) backa om begränsat vintertävlande på bl.a. Gävle och Kalmar.

STC/ATG hävdar att banindelningen ligger fast, men man skjuter på införandet... det kommer nog att gå fler tåg på det här spåret. Helt plötsligt är heller inte banbelysningen (ni vet kravet på HD-anpassning till tv4) speciellt viktig, nehej!? Det är i sanning en märklig historia, och travjournalistiken i det här landet förs i ATG-ägda travsändningar på tv4-kanaler och i STC-ägda travronden... vem kan man lita på egentligen?

Hänt i veckan...
Brioni travade knappt en meter i årsdebuten, ser inte ut att bli nåt Olympiatrav på den fronten... ladda om för Elitloppet Lövgren! Även om Brioni svek fick Lövgren den här dagen njuta av i toppform varande Vilas Boko som dundrade runt på fina 12,7ak.

Vanessa du Ling fortsätter segertåget på Solvalla, är det månne vinnaren i Stochampionatet? Är hon anmäld förresten? Lamborghini ST grym på Åby där även Spring Erom imponerade.

Hilda CD glänste på Gävle, är hon äntligen på gång igen?

Internationellt...
Den enormt framgångsrike Baltic Speed (vi snackar 80-tal) har dött. Hingsten var kulletta utan att lyckas i Hambletonian och inledde lysande i aveln med Peace Corps och Valley Victory.

Nya Zeeländaren Sundons Gift klar för Elitloppet, det är alltid kul med hästar vi inte har en aning om.

V75 den här lördagen kördes på Momarken och hamnar därför under den internationella kategorin. Ludde hade show och vann tre lopp, framförallt Luddes Minos Vang och Turnaround såg ruskigt fina ut. Den mest imponerande för dagen var dock danske Navy Seal US som flög fram över upploppet.

Missa inte...
Torsdagens Åby-tävlingar där Torvald Palema comebackar mot Gooparnas nya jänkare Laddie och Excalibur.

V75 på Bergsåker med kval till Olympiatravet... Dig For Dollars har perfekt läge, halvljummet motstånd och borde i mina ögon vara klar favorit. Ronden rankar honom fyra och jag undrar om dom såg årsdebuten? I stoloppet har jag en rysare i Frillan Filiokus, både jag och Lähdekorpi har höga tankar om den här damen. Teaser Elegance troligen stor favorit i avslutningen, men glöm inte Clear Sign!

Söndagens V65:a på Örebro med riktigt fina hästar... Casander Boy i första dubbeln känns som ett bra tips, grymt fin näst senast och fastlåst senast. Själv tar jag nog med mig kameran om vädret tillåter.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0