Travkrönika 24/3-2009

Kanonlopp på Solvalla i morgon, intressant Olympiatravskval på lördag och fullständigt ointressanta topplistor i Travronden... Torvald Palema formidabel i årsdebuten!

Elitloppssnack och allt fler intressanta hästar i årsdebut... om det faller väl ut kan det bli 2-3 jänkare i Elitloppet, superintressant. Hoppas också det löser sig med Meulnes du Corta så kan det bli riktigt bra i år. Vet inte om Torvald Palema duger, men speedigare häst får man leta efter... explosionen i årsdebuten var magnifik.

Mitt i allt spännande som händer i dessa vårlika tider presenterar Travronden häpnadsväckande ointressanta topplistor... nästan alla listor toppas av franskstationerade hästar som vi här hemma gäspar åt, och flertalet av de andra på listorna imponerar inte heller. Jag hade gärna sett Quarcio du Chene och Turnaround på listan över de äldre. 

Det kommer att presenteras en betydligt vassare topplista här när 1:a kvartalet är till ända... ha tålamod travälskare!

Hänt i veckan...
Torvald Palema årsdebuterade med att sprinta i från motståndet på ett oerhört imponerande sätt, när han får sin smygare är han ruggigt vass.

Global Investment vann imponerande första kvalet till Olympiatravet före tappre Dig For Dollars. Av övriga vinnare på V75 var Frillan Filiokus och Wait And Win bäst.

Internationellt...
Säsongen i Nordamerika börjar så smått rulla igång... fyraårige Lucky Jim har imponerat hittills med sex segrar. Annars snackas det Elitlopp för hästar som Arch Madness och Enough Talk.

Missa inte...
V64 på Solvalla med massor av intressanta lopp... Marshland, Turbo Viking, Jocose och Lie Detector ser jag mest fram emot att beskåda. V64 sänds live på tv4-sport. Ett tips... V64-avslutningen kommer att bli en uppvisning i préparé och Vanessa du Ling vinner om hon sköter sig.

Åbys fina tävlingar på torsdag... bl.a. ett topplopp för 4-åringar, och så förstås I'm Sorry BI i V65-inledningen.

V75 på Jägersro med Triton Sund, Adams Hall och Turnaround i andra kvalet till Olympiatravet, dessutom Hoity Toity Face mot Vilas Boko samt fartmonstret Quarcio du Chene som dyker upp i det avslutande Silverloppet som håller hög klass.

***

Kommentarer
Postat av: pågen

Bra blogg, måste bara tillägga att han stavas Meaulnes du Corta, du missade ett a alltså. :)

2009-03-27 @ 15:30:37
Postat av: travfilosofen

Pinsamt, jag som avskyr stavfel har skrivit fel hela tiden... tack för informationen, ska försöka bättra mig.

***

2009-03-29 @ 20:29:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0