Travkrönika 7/3-2009

Senaste nytt inför V75-finalerna idag och en påminnelse om Jägersros tisdagstävlingar där Brioni - en av Sveriges mest intressanta travhästar - gör årsdebut.

V75-finalerna på Mantorp idag är intressanta. V75-1 är hyperintressant med Einar Celeber som favorit från ett lurigt innerspår... motbuden är Casander Boy (toppfin senast), Revenue JR (fin hela vintern), Pandoro (uppsnackad på flera händer, trolig spetshäst) och Bull Trap (toppform och allt bättre). V75-2 är lurigt, Chili Ås knapp favorit och utmanare bl.a. Tjacke Gold och Västerbo Lescure. V75-3 ser en stor favorit i Crown Kemp och som han agerade senast är det inget att säga om. I V75-4 är Lovely Lidob klar favorit, men jag vill gärna ha med fyra till: Going Southwind, Lill Egon, Persos Seaman och storrysaren Gentlewoman. V75-5 är ett stolopp över sprinterdistans med favoriterna från bakspår och tillägg... ruskigt svårt. Jag chansar med Ina Tilly (bra näst senast) och Kan du Candy som Lähdekorpi verkar ha enorma förväntningar på. V75-6 är ett grymt bra lopp där Quarcio du Chene är klar favorit... superkapabel men knepigt läge, jag rekommenderar gardering med Bob Hope (mycket fin häst), Strong Boy DE (alltid bra lopp) och Teaser Elegance (ruskigt vass ibland). I V75 -7 blir jag nog av ekonomiska skäl tvungen att spika storfavoriten Orso, men jag varnar kraftigt för Cash Winning Vita.  


Övrigt som hänt i veckan...
Power Nap och Wind Velocity imponerade på Solvalla i onsdags... Global Glides Sverigedebut var godkänd men absolut inte mer. I tisdags på Jägersro visade I'm Sorry BI upp sig igen, och intrycket var lika klassigt som förra gången... "går rakt upp i guld" sa körande Sjunnesson. Junction var också riktigt bra den här dagen.

I måndags på Färjestad var Ladys Nalle grym efter hårt tempo och i tisdags på Sundbyholm var Ausbo Charlie mäktig när han pulvriserade motståndet. På Bergsåker i onsdags vann Quissi du Goutier och det ser ut att finnas stor fart i Coktail Jet-sonen.

Internationellt...
Det snackas mycket Elitlopp och framförallt om det är värt att betala flygresor för utländska ekipage. Vi lär få höra mer om detta närmaste månaderna...

Missa inte...
Grand Criterium de Vitesse som körs på söndag på en av världens vackraste travovaler i Cagnes-sur-Mer. Opal Viking har läge att vinna. Se loppet på ATG-live.
 
V65 på Örebro där det överlag bjuds på bra sport, bl.a. kommer Dig For Dollars ut i årsdebut.

Jägersros tisdagstävlingar där - förutom Brioni - formtoppade Vilas Boko kommer ut... överlag intressanta lopp på Jägers. 

***


Kommentarer
Postat av: ani

Haloo =) ville bara önska dig en underbar lördag !

2009-03-07 @ 13:50:02
URL: http://annaelisabethlinde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0