Resutat - Elitloppshelgen 2009

Elitloppet till Torvald Palema och total dominans av dom svenska hästarna... 


Torvald Palema på Sundbyholm tidigare i år.

Torvald Palema
vann Elitloppet trots att han såg halt ut både före försök och final, och de svenska hästarna dominerade totalt. Det svänger fort inom travet, innan Elitloppet har det diskuterats varför vi inte räcker till mot de franska hästarna. Nu har väl ändå pendeln svängt ett litet tag!?

De amerikanska hästarna gjorde praktfullt fiasko och utlänningarna från övriga Europa imponerade inte direkt heller... dessutom får man väl säga att de utländska kuskarna visade sig från sin sämsta sida i Elitloppet. Örjan Kihlström är åtminstone i mina ögon världens i särklass bästa kusk, när det vankas storlopp gör han allt rätt.

Mycket folk och underbart väder, Elitloppet håller ställningarna som ett av landets absolut populäraste evenemang. Men varför ska tv4 ha med travhataren Patrik Ekwall? Vid nästa fotbollslandskamp kan väl Thåström få prata om fotboll... jag har nämligen hört Thåström på Råsunda uttrycka hur ofantligt tråkig matchen var, det kan t.o.m. ha varit senast Sverige mötte Danmark. 

Undrar förresten om Åke Svanstedt var nöjd när tv4 bad om en intervju efter segern?

***
Resultat - Söndag 31 maj

Torvald Palemas Elitloppsseger förstås dagens höjdpunkt, tvåan Jaded får heller inte glömmas för sin stronga insats från dödens. Jag måste också nämna segrarinnan i 4-åringseliten för ston - Royale de Crepon - som imponerar oerhört på mig, och förstås segraren i 4-åringseliten - Reven d'Amour - som var grymt bra.


***
Försök 1 i Elitloppet fick en flygande start då Sahara Dynamite exploderade till ledningen och öppnade grymt snabbt, sen såg han underbar ut och höll undan på 09,8ak före Triton Sund. Med till final gick också Scarlets Aino och Offshore Dream. I försök 2 galopperade både Buck I St Pat och Igor Font tidigt, Jaded fick bestämma i ledningen och vann säkert på 09,7ak före bra spurtande Torvald Palema. Med till final också Nimrod Borealis och Igor Font.

I finalen av Elitloppet vann Torvald Palema på 10,4ak efter imponerande spurt före Jaded (tapper i dödens). Sahara Dynamite tröttnade helt trots att tempot var betydligt lägre än i försöket och passiva körningar av de franska kuskarna (lallarna) gjorde att dom var chanslösa till slut. En tapperhetsmedalj även till Triton Sund som är så långt framme trots att distansen inte alls är den optimala.

I 3-åringseliten för ston vann supertalangen Moonlight Kronos enkelt, men hon uppträdde knepigt och var riktigt nära galopp i sista sväng. 3-åringseliten vanns av Main Wise As knappt före Sanawa och Antonio Duo. Tre riktigt fina hästar som kan gå långt.

I 4-åringseliten för ston visade maffiga Royale de Crepon återigen att hon är en riktig kanon... magnifik aktion och totalt överlägsen, det här kan vara en blivande Elitloppshäst. I 4-åringseliten var Reven d'Amour makalöst bra när han krossade motståndet från utvändig position på 11,0ak, en av dagens vassaste prestationer.

***
Lördag 30 maj

Underbar dag på Solvalla med friska körningar från alla håll. Inledande V75-loppet med Victory Love som segrare och heroiske Device som trea bäst för dagen. Erik Adielsson tog fyra segrar.

3-åriga finskan Lisas Big Boy vann mycket enkelt ett 3-åringslopp och visade att hon år en talang utöver det vanliga.

Tim Tetrick fick bra fart på Colombian Necktie och vann försök 1 i lilla elitloppet, försök 2 till Evidence Ås. I finalen kördes Colombian Necktie offensivt och höll sånär undan för Express Merett... finsk målfotoseger till Express Merett på 10,7ak.

På V75 inledde Victory Love på lysande 12,2am, men han fick återigen loppet kört i halsen... moralisk vinnare definitivt Device som höll heroiskt till tredjeplats efter att ha utsatts för idiottryck av chanslöse Glide Kronos. Hunter Brodde imponerade vid sin seger och har utvecklats kolossalt... Erik Adielsson tog därmed sin fjärde seger för dagen, den tredje raka på V75. Iceland gick barota runt om och klädde av motståndet helt över upploppet.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0