Pappa Adielsson har rätt...

Hans Adielsson gillar inte hur travloppen körs, lunken på Solvalla och Jägersro är snart en slogan på dessa banor och Åby är utan tvivel årets bana ... men lik förbannat kastar alla i travetablissemanget skit på open stretch så fort dom får chansen, varför???

Hans Adielsson blev intervjuad under helgens V75-tävlingar och han hade en del intressanta synpunkter. Han gillar inte att titta på trav, föredrar galoppen där alla får chansen på ett helt annat sätt. Han trodde open stretch kunde vara en lösning, men gillar inte det heller... det han hoppades på var milebanor och han var förvånad över att man inte satsade mer på Tingsryd som har milebana och även bra underlag.

Det roligaste han sa var att han helst ville ha en lång raka, men insåg att det inte var realistiskt... i vilket fall håller jag med Hans Adielsson i allt han sa.

Satsa på Tingsryd och bygg en milebana i Stockholm!

Heder åt Åby som har kvar open stretch... dom har lyssnat på publiken och ännu inte vikit sig för travetablissemanget.

Tycker förresten det är ursvagt när reportrarna i tv4 så tydligt uttrycker sitt missnöje över open stretch... är det deras uppgift att tycka? Gör en riktig utvärdering av open stretch och fråga alla som tittar på trav vad dom tycker istället för att sitta och kasta ur er åsikter!

***
Hetast...
Yield Boko och Commander Crowe... plus även till Robin K.

***
Mera trav...
Lollo Zet och Nellie Vingboons båda riktigt bra på Sundbyholm. På Jägersro var högkapable Robin K strålande.

I onsdags på Solvalla kördes semifinalerna till Breeders Crown. Underbart att se Yield Boko så fin igen, men desto tråkigare att Maharajah galopperade bort alla möjligheter. Värst emot Yield Boko i finalen blir nog Spring Erom. Bland 4-årsstona var det Annicka och Ibiza Broline som imponerade mest, men jag tror Caddie Dream vinner finalen. Red Hot Dynamite imponerade och blir förstås svårslagen bland 3-åriga h/v... Viola Silas storfavorit bland 3-årsstona, även om hon såg lite seg ut.

Lördagens V75:a bjöd på en del trevlig sport, bl.a. Magic Space som lekte hem segern i V75-1, Commander Crowe som var överlägsen i Müllers, Bobtail som skrällde i V75:s jubileumslopp och Hanoi som i V75-avslutningen glänste från dödens.

***
Internationellt...
V65:an avgjordes i söndags på Charlottenlund och 2-årige Pikachu CN visade med eftertryck att han är kulletta i Danmark, riktigt fin häst. I övrigt var det kul att se alltid lika löpglada Hoity Toity Face vinna en enkel seger.

I söndags avgjordes också Orsi Magnelli i Italien och segern gick något överraskande till Mago d'Amore, mer än godkänt till svenske tvåan Oracle. Explosive Matter vann försöket joggandes på 12,1ak, men galopperade tyvärr bort sig i finalen.

***
Missa inte...
Duellerna i dagens dubbel på Solvalla på onsdag... båda loppen är högintressanta.

Breeders Crown-finalerna på Sundbyholm på lördag... topptrav.

***

Kommentarer
Postat av: Marie

ETT STORT försenat GRATTIS till vinsten!

Du kan ju bara du vill

2009-11-04 @ 11:56:04
Postat av: travfilosofen

Tack, tack... hoppas formen håller i sig till nästa gång jag tippar åt oss alla.

2009-11-04 @ 20:47:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0