Zyrano Boko och Sugarcane Hanover...

Zyrano Boko kan vara nästa storstjärna hos Hultman... och Opal Viking reste sig på nio och vann Nationernas Pris, i sanning imponerande. Breeders Crown-finalerna i helgen var värd en större folkfest än den som bjöds på ett grått och trist Sundbyholm. En av de riktigt stora - Sugarcane Hanover - har gått ur tiden...

Zyrano Boko (h3 e. From Above-Elisabeth Boko e. Speedy Somolli) är en sån där häst jag blir lite småkär i... det där runda steget och den avslappnade stilen i kombination med bra kapacitet och löphuvud är oslagbart. I onsdags stötte han på bra hästar och trots tufft tempo i ledningen löste han uppgiften hur lätt som helst... men att första 1 000 skulle ha gått på 12,4 kan dom glömma, i vilket fall var han ljuvlig att skåda.


Zyrano Boko på Solvalla i somras när han kvalade.

***
Från en blivande stjärna till en en av 80-talets största, Sugarcane Hanover (h.f. 1983 e. Florida Pro-Sugar Hanover e. Super Bowl). I dagarna dog den ytterst kapable hingsten som firade stora triumfer i USA som 3- och 4-åring innan han 1988 tog Norden med storm. Det kanske värsta travåret (1988) genom alla tider i Sverige (och världen) inleddes när Sugarcane vann Olympiatravet via en av tidernas värsta bortre långsidor. Sugarcane vann Oslo Grand Prix lika imponerande, blev tvåa i Elitloppet efter Mack Lobell och vann March Of Dimes (ett lopp som troligen är det bästa som någonsin körts för äldre hästar) före Ourasi och Mack Lobell. En fantastisk häst som också hade en bra avelskarriär.

***
Hetast...
Zyrano Boko i V64 och Chimall TT i V75... alla vinnarna i Breeders Crown också värt ett omnämnande, framförallt Viola Silas som fortfarande är obesegrad.

***
Mera trav...
På Axevalla i tisdags imponerade Conrads Garland och 12-årige Skogans Joker (e. Sugarcane Hanover).

I onsdagens V64:a var det faktiskt tävling i båda DD-loppen, i det första imponerade mycket fine Zyrano Boko och i det andra kördes det friskt hela vägen och både vinnande Beanie MM och trean Nellie Vingboons imponerade stort. I V64-1 visade Frillan Filiokus hur bra hon är.

I fredags visade 3-årige Jealous Broline och 4-årige Robin K fina takter på Kalmar.

Helgens Breeders Crown var mycket trevligt att beskåda... kullens dominanter bland 3-åringarna - Viola Silas och Red Hot Dynamite - vann båda och imponerade.

   

I frånvaro av Maharajah vann Yield Boko 4-åringarnas manliga drabbning, men det var stenhårt mot riktigt duktige Spring Erom och trean Yanantin Boko.


Spring Erom är verkligen värd en storloppsseger.

Ibiza Broline vann övertygande 4-åringarnas stoavdelning. I övrigt var Jodas Julia vass i Guld... men dagens prestation stod Chimall TT för när han bollade med motståndet i avslutande Bronsdivisionen.

***
Internationellt...
Jori Turjas nyförvärv Simb Chaplin hade uppvisning i Italien.

Opal Viking vaknade till och tog överraskande hem Nationernas Pris före Triton Sund och Torvald Palema... fantastiskt vilka framgångar Opalen haft i Italien.

Brioni vann Breeders i Tyskland och Quarcio du Chene fortsätter övertyga på Vincennes. Hyperintressante Ready Cash vann i Frankrike och kan vara en blivande vinnare i Prix d'Amerique.

***
Missa inte...
V75-finalerna på Gävle till helgen... Commander Crowe startar liksom Järvsöfaks, den senare gör sin sista V75-start i karriären.

***


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0