Open stretch och Solvalla...

Är inte Åby Sveriges hetaste bana just nu? Olympiatravet, Åby Stora Pris och helgens SM-tävlingar har i alla fall varit fartfyllda föreställningar till skillnad från lunken på Jägersro och Solvalla. Vilken av banorna som har Open Stretch vet väl alla...

Det pratas om Jägersrolunk och Solvallalunk, men vad kallas tävlingarna på Åby? Det har varit mycket motstånd mot Open Stretch, men är det kanske så att det tävlas mer på banor med Open Stretch?

Jag har inte gjort någon vetenskaplig undersökning, men i helgens V75:a var det två av vinnarna som gick i ledningen. I övrigt satt vinnarna i 3:e utv, 6:e utv, 4:e utv, 3:e utv och 2:a utv. Alltså ingen vinnare från de invändiga "snikspåren"!!!

***
Kanske dags för Solvalla att testa Open Stretch? Jag har en annan idé för Solvalla: Nu när Täby ska flytta vore det naturligt att slå ihop trav och galopp, men till skillnad från på Jägersro kan väl travbanan byggas utanför galoppbanan, en milebana alltså. Om inte det går kan man väl bygga en raksträcka på en engelsk mil, den skulle kunna gå från Tranebergsbron till Bromma. Och när det inte är trav kan den användas som en extra genomfartsled för biltrafiken, eller kanske som landningsbana på Bromma?

Tycker mina idéer är väl så realistiska som inomhusfantasierna under Bromma flygplats.

***
Hetast...
Rutger Raket som såg oerhört taggad ut på V75 i Bollnäs... och så förstås Triton Sund i SM.

***
Mera trav...
Titan Silk, Micro Mesh och Junction var alla bra på Jägersro. På Solvalla dagen efter visade Zyrano Boko talang och kapabla duon Ibiza Broline och Omega Boko var även dom bra. Spring Erom vann enkelt anrika St Leger på Åby.

V75:an på Bollnäs var väl sådär, men det var underbart att se en fulltankad Rutger Raket sprinta i mål som sexa... det verkar ha hänt grejer utan skor i ny regi.

3-årige Joke Face var riktigt fin på Jägersro. På Örebro imponerade Pinepower Rose (nytt banrekord efter tuff resa), Enzo Wibb (reglerade enkelt allt från dödens) och Roadshow (vilken stenkross!). På Axevalla fick vi se en ny häst som tänt till hos Svanstedt, Conrads Garland såg riktigt maffig ut.

Den stora SM-dagen på Åby fick något oväntat se Triton Sund vinna SM före Commander Crowe och storfavoriten Torvald Palema... bäst i övrigt att läckra Lie Detector är tillbaks på banan, andraplatsen i Sto-SM togs med mersmak och krafter kvar. Sen måste jag nämna Distrinus som vann lärlings-SM överlägset, det här är en riktigt fin häst som kan gå långt.

***
Internationellt...
Det blev skräll i Italienska derbyt genom Macho Gams... Main Wise As galopperade som slagen.

Nu Pagadi lekte hem storlopp i Tyskland och Brioni tog 3:e raka på Vincennes..."svenskt" (eller nåt) stål biter.

***
Missa inte...
V75 på Romme till helgen där Rutger Raket startar i Guld... SPIK!!!

***


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0