OS-bloggen, 17/2-2010

Björn Ferry och hans citat kommer att prägla hela det här OS:et för svensk del... och tänk att han är gift med Heidi Andersson, ni vet Armbryterskan från Ensamheten. Bara en sån sak.

Idag går vi loss på sprinttävlingar med bl.a. Emil Jönsson, håller han adrenalinet på någorlunda lagom nivå har vi en given medalj. Även damerna kan vara långt framme.

Är det fler än jag som skruvar på sig när Magdalena Forsberg och Per Elofson får frågor om hur man ska tackla den stora pressen som ett OS innebär? Dom två är Adam och Eva för oss svenskar i genomklappningens trädgård... men samtidigt lider jag med Magda, hon betraktas som misslyckad i OS trots att hon tog två medaljer i sitt sista OS. Det om något bekräftar min tes om att "allt är relativt". 

***
Det har i alla tider (moderna tider i alla fall) snackats om Foppa, Sudden och Lidas, men har vi inte nu kanske det bästa Tre Kronor någonsin? Foppa, Lidas och några andra gamlingar är fortfarande med, dock något föråldrade... men Zäta, Sedin-bröderna, Bäckström och Lundqvist är alla superstjärnor. Har vi verkligen haft så många framstående spelare i NHL tidigare?

I natt (01.30) kör Tre Kronor i gång med match mot Tyskland, orkar nog inte se den, spar mig till fredagens match (21.00) mot Vitryssland i stället.

***
Till sist ett tips till SVT: Ta bort pling plonget som annonserar någon ny idrott eller vad det nu är i OS-sändningarna, äldre och/eller hörselskadade har problem med ljudet. Sambons mamma springer till dörren hela tiden för hon tror att det ringer på dörren. Ibland är den nya tekniken en belastning.

Inte bara ibland förresten...

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0