Travblogg, 8/1-2010

I höstas skreks det om Torvald och Maharajah och det var mer eller mindre klart med svensk seger i Prix d'Amerique... men som vanligt skreks det lite tidigt. Nu har en efter en dragit sig ur och dom franska hästarna börjat röra på sig. Att vi aldrig lär oss!?

När krutröken lagts sig är det som vanligt Opal Viking som är enda hoppet, och han är ju nätt och jämnt svensk... eller vad säger Nisse?Snyggingen Copper Beech startar på V75 på lördag.

Sen måste jag återigen kommentera en av alla dessa open stretch-hatare... insändare i Travronden med rubriken "Varför fortsätta med något så osportsligt som open stretch?"

På vilket sätt är det osportsligt? Förutsättningarna är klara och open stretch kan mig veterligt utnyttjas av alla... att Travronden överhuvudtaget tar in en sån insändare gör mig besviken, men är samtidigt logiskt eftersom dom också hatar open stretch. I stället för att skrika sig hesa om det hemska med open stretch skulle jag vilja ha lite statistiska bevis från open stretch-hatarna... ta fram statistik på att det är omöjligt att vinna bakifrån, om det nu finns sån statistik... mina egna små studier har nämligen inte gett det resultatet. 

Dessutom är det lite märkligt att så många skriker om det osportsliga över något som gäller alla, men att så få vågar dryfta det osportsliga med att fuska... eller är inte ström i arslet fusk?

***
Hetast...
Wiona och Caddie Comet.

***
Mera trav...
- Glen Kronos slutar tävla
- Conny Nobell säljs och går till avel
- 30-årige Joie de Vie är död
- Super Arnie hingstchampion i Sverige för fjärde året i rad

Ridgehead Cahore imponerade så smått på Jägersro förra tisdagen. Wiona är en skön häst, plockade behändigt ned Ronda Brick på Solvalla förra onsdagen. V75 på Axevalla går inte till historien som en av de bästa omgångarna, men Caballion och Prima Stella gladde i alla fall något. I söndags på Solvalla visade Caddie Comet fortsatt form och Västerbo Realkiss imponerade även han, men tyvärr haltade han rejält efter loppet... såg inte alls bra ut.

Dyringen Kyril Hanover tog tredje raka i onsdags på Solvalla.

I Prix de Bourgogne visade Meaulnes du Corta att formen är kraftigt på gång, kan bli andra raka i Prix d'Amerique. Måste också nämna vinnaren i loppet - Olga du Biwetz - som vann mycket enkelt.

***
Missa inte...
V75 på Kalmar på lördag, tv4 kl. 18.00.

***
DD-tips till Kalmar lördag 9 januari...
Okej lopp på V75 för den här årstiden, men rätt svårt. I V75-3 blir Copper Beech mångas spik, men se upp för Super Light som sett lysande ut på sistone. I V75-4 är Dunder Nalan klar favorit... visst kan han vinna, men inte har han imponerat direkt. I V75-6 är det säkert rätt att Sharapova är favorit, men Wiona tänker inte jag spricka på i alla fall... här kan omgångens långskott dessutom vara Prima Stella som just nu är löjligt lite streckad.

Dagens dubbel inleds med Sharapova, Wiona och långskottet Prima Stella. Ett bra lopp där Americandream AT inte heller ska glömmas, tror mest på Wiona. Andra avdelningen är svår, Omega Boko (favorit just nu) litar jag inte helt på... Gift To Europe och Orso är kapabla luringar.

DD-1: 9,13,14 - (9 möjlig spik, 4 vid ytterligare gardering)
DD-2: 1,2,5 - (4,7,8 vid ytterligare gardering)

Även om jag gillar Wiona i DD-1 är hon ingen spik eftersom motbuden är vassa, och DD-2 är svårt med  en favorit jag tvekar lite på och formlösa från bra lägen och formhästar från sämre.

***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0